Belediyeler 4 ay vergi vermeyecek

Bakanlar Kurulu’nun kararına göre belediyeler vergi gelirlerinden İller Bankası’na mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında pay ayırmayacaklar.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Mayıs 2014 08:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
Belediyeler 4 ay vergi vermeyecek


BELEDİYELERİN İller Bankası kesintileri 4 ay süreyle ertelendi. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, belediyeler ile bunların bağlı kuruluşlarına genel bütçe vergi gelirleri tahsilatı toplamı üzerinden ayrılacak paylardan mayıs, haziran, temmuz ve ağustos aylarında kesinti yapılmayacak. Başbakan Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerden yeni çıkan belediyelere nefes aldırmaya yönelik bu uygulamanın işaretini, partili büyükşehir belediye başkanlarıyla önceki gün bir araya geldiği toplantıda vermişti. Ak Parti kaynakları, "Belediyelerden bu yönde yoğun talep geliyordu. Hükümet de bu talepleri makul buldu ve seçimlerden yeni çıkan belediyelere rahat bir nefes aldıracak bu kararı aldı" derken, kulislerde de, "Bu karar, Ağustos'taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde yatırımlar konusunda belediyelerin elini rahatlatacaktır" değerlendirmeleri öne çıktı.
Erdoğan'ın, belediye başkanlarına, imar uygulamalarında emsal değerlere dikkat edilmesi, özellikle kentlerin silüetinin bozulmaması konusunda özenli olunmasını istediği de öğrenildi.

Belediyelere 4 ay kesinti yok

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber