İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

KPSS'de yeni alt öğrenim düzenlemesi

KPSS'de, alt öğrenimden de, başvuru yapma maddesinde değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Mayıs 2014 23:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KPSS'de yeni alt öğrenim düzenlemesi

Bu yılki KPSS Lisans sınav kılavuzunda, çok ses getirecek bir düzenleme yer alıyor. Bu düzenleme şu şekilde...

Kılavuzun 7. sayfası

"ÖĞRENİM DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİ
Danıştay 12.Daire Başkanlığının 27/06/2013 tarihli ve E:2009/5045, K:2013/5796 sayılı kararı gereğince Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri sınıflarına dahil adayların ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolara (Tekniker, Teknisyen, Hemşire, Ebe, Sağlık Memuru, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri gibi kadrolara) başvurmak istedikleri takdirde, adaylar alt öğrenim düzey(ler)indeki (ortaöğretim, önlisans) mezuniyetlerini de ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıdını sağlayabilecekler ve KPSS tercih işlemlerinde en üst öğrenim düzeyinden KPSS'ye girerek elde etmiş oldukları puanları ile alt öğrenim düzey(ler)indeki kadrolara başvuru yapabileceklerdir.
Bu sınav sonucuna bağlı ilk yerleştirme için tercihler, 17-26 Kasım 2014 tarihlerinde alınacaktır. Yukarıda yer alan Danıştay 12.Daire Başkanlığının kararı gereğince adaylar, ortaöğretim ve varsa ön lisans bilgilerinin sisteme kaydını, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabileceklerdir."

KILAVUZUN BU MADDE NE DİYOR?

1- Bu düzenleme sadece teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolar içindir.

2- Bu maddeye göre, lisans düzeyinden sınava giren bir adayın, eğer önlisans veya lise düzeyinden teknik veya sağlık hizmetleri sınıfındaki bir kadroya atanmalarına hak sağlayacak diplomaları var ise, bu kişiler, ÖSYM Aday İşlemleri bölümünden alt öğrenimlerinin de kaydını sağlayabilecektir. Bu kayıtlar ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden 3-14 Kasım 2014 tarihleri arasında yaptırabilecektir. Böylece, aday, lisans puanı ile alt diploması var ise (teknik veya sağlıktan) önlisans veya lisans düzeyindeki kadrolara da başvurabilecektir. Örneğin bir mühendis eğer teknik bir önlisans veya teknik bir liseden mezun ise, teknikerlik veya teknisyenlik kadrolarına da KPSS3 puanı ile başvurabilecektir.

3- Bilindiği üzere lisans sınavının kolay mı zor mu geçtiği ile önlisans/lise sınavının kolay mı zor mu geçtiği hususu, sınava giren adayların toplamının verdiği cevaba göre değişmektedir. Ancak Danıştay ağırlıkları farklı olmasına rağmen bu iki puanı eşdeğer görmüştür.

4- Bu düzenleme teknik ve sağlık hizmetleri sınıfındaki kadrolara sadece önlisans veya sadece lise düzeyinden başvuracaklar için büyük bir dezavantajdır. Zira bu adaylar sadece kendi düzeylerindeki adaylar ile değil aynı zamanda lisans düzeyindeki adaylar ile de yarışacaklardır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber