Reflü ameliyatında iz bırakmayan yöntem

Vücutta 4-5 delik yerine göbekten tek delikle gerçekleştirilen SILS yöntemi sayesinde reflü ameliyatlarında artık hiç iz kalmıyor.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Mayıs 2014 23:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57
Reflü ameliyatında iz bırakmayan yöntem

Berda Özdiktaş

SILS ile izsiz, ağrısız reflüden kurtulun ve günlük hayatınıza aynı gün kaldığınız yerden devam edin. Medical Park Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Turgut İpek; çağın hastalığı haline gelen reflüyü anlattı: Reflünün tanısında öncelikle hastanın hikayesi önemlidir. Birçok hastalığın ameliyatında olduğu gibi reflü cerahisinde de laparaskopik yöntemden faydalanıyoruz. Ameliyatlarda 4-5 delik yerine göbekten tek delikle gerçekleştirilen SILS yöntemi; safra kesesi, obezite ve apandisit ameliyatlarının yanı sıra reflü hastalarında da en öncelikli tercihimiz oluyor.

AYNI GÜN TABURCU OLUN

Yöntemde hasta daha az ağrı hissediyor, ameliyatın ardından aynı gün ya da ertesi günü taburcu oluyor ve günlük yaşamına dönebiliyor. Ayrıca göbeğin içinden yapılan bir kesi olduğu için hastanın ameliyat geçirip geçirmediği belli olmuyor, hiç iz kalmıyor. Mide fıtığında belli bir süre sonra ilaç fayda etmiyor. Böylece cerrahi tedavi öne çıkıyor.

KURTULUN, HAFİFLEYİN

Anti-reflü cerrahi yapılan hastalarda ortalama 3-5 kiloya yakın bir kilo kaybı olur ve genellikle de öyle kalır. İlk üç ayda böyle bir zayıflama görülür ama o noktada kalır. Yutma güçlüklerinin düzelmesiyle birlikte kilo veriş devam eder.

KİMLER OLMALI?

* Yaş itibari ile genç ise,

* Hastalık tekrarlıyorsa,

* İlaç kullanımı bırakıldığında nüksediyorsa

KEMİKLERİ ERİTİYOR

Ömür boyu düzenli ilaç kullanabilen reflü hastaları için ilaç yeterli olabiliyor. PPI denilen ilaç türevleri etkinliği çok yüksek ilaçlar; ancak kadınlarda kemik erimesi yapabiliyor. Her türlü ilacın uzun süreli kullanımında birtakım yan etkileri olabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber