Memur ve emeklilerin tedavisi için geçen yıl devlet 2.9 milyar Dolar ödedi.

Haber Giriş : 26 Ocak 2004 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur ve emeklilerin tedavisi için geçen yıl devlet 2.9 milyar Dolar ödedi.

Emekli Sandığı verilerinden çıkartılan hesaba göre, geçen yıl memurlar, bakmakla yükümlü oldukları kişiler, emekliler ve bağımlıları için 4 katrilyon liranın üzerinde ödeme yaptı. Sağlık harcamalarının tutarı yıllık ortalama kurdan 2.9 milyar Dolar'a denk geldi.
Geçen yılki sağlık harcamalarının 1.8 milyar dolara yakın bölümü emeklilerle bağımlıları için yapıldı. Sağlık harcamasından 2.5 milyonun üzerinde emekli ve bağımlısı yararlandı. Emeklilerle bağımlıları için kişi başına yapılan sağlık harcaması 713 dolar oldu.
Sağlık harcamalarının 1.1 milyar doları ise memurlarla bakmakla yükümlü oldukları kişiler için gerçekleştirildi. Harcamalardan 6.7 milyonun üzerinde memur ve yakını yararlandı. Kişi başına harcama da 165 dolar düzeyinde gerçekleşti.
Emeklilerle bağımlıları için yapılan sağlık harcamalarının büyük bölümü, önceki yıllarda olduğu gibi yine ilaca gitti. Emeklilerin tedavisi için yapılan 1.8 milyar dolara yakın harcamanın yüzde 60.7 oranında 1.1 milyar dolara yakın bölümü ilaç için yapıldı. Harcamaların yüzde 34.7'sine denk gelen yaklaşık 625 milyon dolarlık bölümü ise hastanede ve ayakta yapılan tedavi için gerçekleştirildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber