Füze alımına da fırkateyne de Sayıştay denetimi

Sayıştay, MİT’ten Sahil Güvenliğe, polisten TÜBİTAK’a, Hava Kuvvetleri’ne kadar onlarca kurumu denetledi. Polise araç alımından, füze ve helikopter ihalelerine, zırhlı araçtan, fırkateyn alımı ihalelerini denetleyen Sayıştay raporları için Meclis’te komisyon kurulacak.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 08:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Füze alımına da fırkateyne de Sayıştay denetimi

Sayıştay, denetim yaptığı istihbarat, polis ve askeri yerlerin listesini açıkladı. Sayıştay Başkan Yardımcısı Fehmi Başaran, Meclis'e gönderdiği yazıyla, MİT Müsteşarlığı, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sek- reterliği, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Milli Savunma Bakanlığı'nın değişik birimleri ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda denetim yapıldığını bildirdi.

MHP'li Özcan Yeniçeri'nin sorusu üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'a ayrıntılı bir rapor gönderen Başkan Yardımcısı Başaran, denetim yaptıkları yerleri ayrıntılı olarak açıkladı. Başaran, "TBMM adına denetim yapan bir yüksek denetim kurumu olan Sayıştay anayasal ve yasal görevlerini mevzuatın emrettiği şekilde uluslararası standartlara ve AB normlarına uygun olarak tarafsız ve bağımsız şekilde yerine getirmekte, güvenilir bir kurum olmak için gereken özeni ve hassasiyeti göstermektedir" dedi. Raporda Sayıştay'ın denetim yaptığı savunma ve güvenlik birimleri de sıralandı.

TBMM'de komisyon kurulacak

Sayıştay Raporu'nda, 2014-2018 Eylem Planı'nda yapılacaklar şöyle anlatıldı: "Taslak iletişim planı hazırlanmıştır. Dış paydaşlara yönelik anket çalışmaları yapılmıştır. Gerekli görüldüğünde dış paydaşlarla toplantı yapılmıştır. TBMM ile birlikte çalışacak bir çalışma grubu kurulacak, milletvekillerinin katılımıyla gerçekletirilecek konferanslar düzenlenecek, denetlenen kurumlarla iletişim değerlendirme raporu hazırlanacak, denetim farkındalık anketi yapılacaktır. Yine TBMM ile ilişkilerin geliştirilerek Sayıştay raporlarının etkisinin arttırılması adına TBMM ile İletişim Stratejisi hazırlanacak ve Sayıştay raporlarına görüşmek üzere TBMM bünyesinde bir komisyon kurulması yönünde gerekli yapı, prosedür ve yasal çerçevenin oluşturulması için bir çalışma kurulması girişiminde bulunulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber