Ala: Liman soruşturması 3'üncü darbe girişimiydi

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 3'üncü darbe girişimi için İzmir liman soruşturmasıyla 10 ayrı ilde düğmeye basıldığını ancak bunun engellendiğini açıkladı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 12 Mayıs 2014 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ala: Liman soruşturması 3'üncü darbe girişimiydi

AK Parti'nin Afyonkarahisar'da 3 gün süren kampı sona erdi. Kampın son günündeki özel gündem Paralel Yapı'nın darbe girişimi idi. Kampta bir sunum yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Paralel Yapı'nın 28 Şubat sürecinden bu yana geldiği noktayı tek tek slaytlar ve belgeler eşliğinde anlatıp, darbe girişimlerini de dinleyicilere aktardı. 17 Aralık süreci ile başlayan ardından 25 Aralık süreci ile devam eden darbe girişiminin başarısız olmasıyla ilgili dönemin İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın bildiri dağıtmasının bir plan dahilinde yapıldığını belirten Ala, İzmir'deki liman soruşturmasıyla 3'uncü darbe girişimim yapılmak istendiğini ifade etti.

Ala, İzmir limanı soruşturmasıyla 10 ayrı ilde aynı anda düğmeye basıldığını ancak alınan önlemlerle Paralel Yapı'nın 3'üncü darbe girişiminde de başarıya ulaşmadığını ifade etti. AK Parti kampında Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da bir sunum yaptı. HSYK 2'nci Daire Başkanı Nesibe Özer'in AB heyetine Türkiye'yi şikayet ettiğini anımsatan Bozdağ, HSYK'da yeniden bir düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı. Ekim'de HSYK seçimlerinin yapılacağını belirten Bozdağ, HSYK'ya seçilmek isteyen bazı yargı mensuplarının kendilerine oy vermeleri ve seçilmeleri halinde Yargıtay üyeliği vaadinde bulunduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber