İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mavi kartlılar ve korunan çocuklar da KPSS'ye girmeli

2014 KPSS sınav kılavuzuna göre mavi kart sahipleri ile korunmaya muhtaç çocukların da KPSS'ye girmesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Mayıs 2014 23:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mavi kartlılar ve korunan çocuklar da KPSS'ye girmeli

2014 KPSS Lisans sınav kılavuzunda bu yıl iki yenilik bulunmaktadır.

1- Mavi kart sahipleri: Mavi kart, doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve bunların 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesinde belirtilen altsoylarına verilen ve söz konusu maddede belirtilen haklardan faydalanabileceklerini gösteren resmi belgedir. Mavi kart sahipleri kamuda memur görevine atanamamaktadır. Ancak bu kişiler işçi, geçici veya sözleşmeli personel pozisyonlarına atanabilmektedir. Bu nedenle mavi kart sahibi olup da kamuda çalışmak isteyenlerin de KPSS'ye girmesi gerekmektedir.

2- Korunmaya muhtaç çocuklar: Korunmaya muhtaç çocukların kamuya alımında bugüne kadar sözlü sınav yöntemine başvurulmaktaydı. Ancak bu yıl yapılan düzenleme ile objektif bir kriter getirilmiş ve sadece sınav puanının esas alınacağı hükmü getirilmiştir. Bu nedenle, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olanlardan, kamuda işe girmek isteyenlerin KPSS'ye girmesi gerekmektedir.

İşte 2014 KPSS Lisans sınav kılavuzunda yer alan açıklama

MAVİ KART SAHİPLERİNİN KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA İSTİHDAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28'inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmete görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.

2828 SAYILI KANUNUN EK 1 MADDESİ GEREĞİNCE HAKLARINDA KORUNMA VEYA BAKIM TEDBİR KARARI ALINMIŞ OLANLARIN İŞE ALIMLARINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

6518 sayılı Kanun ile 2828 sayılı Kanunun Ek 1 inci maddesi değiştirilmiş ve haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olanların işe yerleştirilmelerinde merkezi sınav ile merkezi yerleştirme uygulamasına geçilmiştir. Bu itibarla, haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış olup, kamu kurum ve kuruluşlarında işe yerleştirilmek isteyen adaylardan en az ortaöğretim (lise) mezunu olan adayların KPSS'ye girmeleri gerekmektedir. Bu adaylardan lisans düzeyinden mezun olanların 2014 Lisans KPSS'ye, ortaöğretim ve önlisans düzeyinden mezun olanların ise
2014 Ortaöğretim/Önlisans KPSS'ye girmeleri gerekmektedir.

Memurlar.net'in notu: KPSS Lisans sınavına başvurular 14 Mayısta sona erecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber