Yüzbaşının ifadesi 'emniyet'i harekete geçirdi

Haber Giriş : 06 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da ortaya çıkarılan "Atabey Çetesi"nin lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Yüzbaşı Murat Eren'in ifadesinde adı geçen Amasya'nın Merzifon İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar ile Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş hakkında Amasya ve Çorum valiliklerince inceleme başlatıldı.

Yüzbaşı Murat Eren, mahkemedeki ifadesinde 2006 Ocak-Şubat aylarında Yunis Akkaya ile birlikte Amasya'nın Merzifon İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar'ın yanına giderek yapacakları eylemler hakkında bilgi verdiğini, ardından da Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş'le görüştüğünü söylemişti. Bu ifadeler dünkü gazetelerde de yer aldı.

Yüzbaşı Eren'in bu ifadelerini ihbar kabul eden Amasya ve Çorum valilikleri harekete geçti, iki polis şefi hakkında da inceleme başlatıldı. Konunun araştırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nden her iki ile de müfettiş gönderildiği belirtildi. Merzifon İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Raşit Çavdar ve Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cemal Özdeş, gazetecilerin görüşme talebini kabul etmedi.

finansal forum

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber