Bahçeli ortak aday turuna çıkıyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, ortak çatı adayı tespitiyle ilgili görüşmelere eski cumhurbaşkanlarını ziyaret ederek başlayacağı, 9. Cumhurbaşkanı Demirel ile yarın, 10. Cumhurbaşkanı Sezer 20 Mayıs Salı günü görüşeceği bildirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mayıs 2014 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bahçeli ortak aday turuna çıkıyor

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, cumhurbaşkanlığı makamını, "Türk milletinin, Kurtuluş Savaşı sırasında verdiği varlık ve istiklal mücadelesinin süzülüp damıtılarak belirli kurallara döküldüğü merci" şeklinde nitelendirdi.

Milletin sahip olduğu bütün hasletlerin muhassalasının, bu yüce makamın manevi ikliminde toplandığını vurgulayan Yalçın, "Cumhurbaşkanlığı, Türk milletinin tertemiz sinesinden doğan bağımsızlık aşkının en canlı timsali, egemenlik iradesinin en yüksek seviyedeki temsil yeridir. Birlik ve beraberliğimizin simgesi, milletçe bağlandığımız ülkülerin temerküz ettiği kuvvettir" ifadesini kullandı.

Yalçın, cumhurbaşkanlığı mevkisinin, hiçbir ideoloji, zümre, çıkar grubunun emanet ve emrinde bulunmaması gerektiğini de vurguladı.

Bu temel gerekçelerle MHP'nin, cumhurbaşkanlığı makamı için bir bölgenin, kesimin, yüzdenin, kitlenin değil bütün Türk milletinin hak ve hukukunu gözetecek evsafta bir ismin tespiti açısından "çatı aday" önerisini gündeme taşıdığına işaret eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi MHP Genel Başkanı Bahçeli, cumhurbaşkanlığı makamının milli iradenin ortak çatısı, ortak yüzü, ortak refleksi olması gerektiği görüşünü dile getirmiş, o bakımdan herkesin benimseyeceği, 'İşte aradığım bu' diyebileceği bir cumhurbaşkanı adayı belirlenmesinin ehemmiyetine işaret etmiştir. Genel Başkanımız, bu öngörüleri doğrultusunda girişimlerde bulunacağını da duyurmuştur.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ortak çatı adayı tespitiyle ilgili temas ve görüşmelerine yarın eski cumhurbaşkanlarımızı ziyaret ederek başlayacaktır. Sayın Bahçeli, bu amaçla 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i yarın saat 16.30'da, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i 20 Mayıs Salı günü saat 14.30'da konutlarında ziyaret edecektir. Partiler üstü gayeyle Çankaya'nın 12. değerli ismini tespite yönelik bu ziyaretler sırasında eski cumhurbaşkanlarımızın düşüncelerine müracaat edilecek ve görüş alışverişinde bulunulacaktır."

-Soma'daki maden faciası

Cumhurbaşkanlığı seçiminin yaklaştığı bir dönemde Soma'da meydana gelen facianın bütün Türkiye'yi büyük acıya boğduğunu belirten Yalçın, böyle zor günlerde milletçe dayanışma içinde olmanın değerinin daha çok ön plana çıktığını bildirdi.

Soma'daki maden ocağı faciasının, kor düşen yüreklere hoşgörü, sabır, diğerkamlık ve paylaşma gibi insani değerlerin ihmal edilmemesi gerektiğini bir kez daha gösterdiğini kaydeden Yalçın, şu ifadeleri kullandı:

"300'e yakın vatandaşımızın canına mal olan bu elim kaza, uzlaşma ve dayanışma kültürünün kıymetini ortaya koymakla kalmamış, Türk milletinin can ve mal emniyetiyle mukadderatının bütün makam ve mevkilerden önemli olduğunu hatırlatmıştır. Soma'daki feci hadise dolayısıyla aziz milletimizin derin teessürlerini yüreğimizde hissettiğimizi, gönülden paylaştığımızı bir kez daha ifade ediyoruz. Kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar temenni ediyoruz. Yüce Allah'tan halen maden ocağında mahsur bulunan vatandaşlarımızı bize bağışlamasını niyaz ediyor, milletimize bir daha böyle büyük acılar tattırmamasını diliyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber