İzmir'de doktora darp iddiası

Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli doktorun hasta yakını tarafından darp edildiği iddia edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mayıs 2014 17:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İzmir'de doktora darp iddiası

Buca ilesinde polise başvuran doktor, hasta yakını tarafından darp edildiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Edinilen bilgiye göre, Yıldız L'yi Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne muayeneye getiren Mehmet L., kadın doğum uzmanı doktor Ahmet Oğuz Çetin'le ultrason muayenesi yapmadığı gerekçesiyle tartışmaya başladı.

Sosyal güvenceleri olmadığı için ikinci bir ücret ödetmemek adına öncelikle tahlil sonuçlarını görmek istediğini ifade eden doktor Çetin, hasta yakını tarafından darp edildiğini ileri sürdü. Burnu kırılan Çetin Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde ameliyat edildi.

Olay sonrası rapor alan doktor Çetin, polise başvurarak kendisini Mehmet L'nin darp ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu.

İfadesinde hasta yakınıyla tartıştıklarını belirten Çetin, "Herhangi bir saldırı ihtimali vermediğim için durumu izah etmek istedim. Hasta yakınını sakinleştirmek isterken yumruk darbeleri aldım. Saldırgandan davacıyım" dedi.

- "Yardımın karşılığı bu mu?"

Olay sonrası gazetecilere açıklama yapan Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) iş yeri temsilcisi Medine Çolak, doktora yapılan saldırı kınadığını bildirdi.

Çolak, "Doktorun hastaya gereksiz bir ücret ödememeleri için yardımcı olmak isterken darp edilmesi çok üzücü. Böylesi saldırılar cezasız kaldıkça, sağlık çalışanları can güvenliği tehdidi altında çalışmaya devam edecek. Gerekli önlemler vakit geçirmeden alınmalı" şeklinde konuştu.

Çolak, doktorların büyük bölümünün Antalya'daki sağlık kongresinde olduğunu, darp edilen Çetin'in nöbetten çıkınca istirahate ayrılmayıp poliklinikte bekleyen hastalara yardımcı olmak adına muayeneye girdiği bilgisini verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber