Rektörlerin karşı çıkmasına rağmen hükümete kendi yasa taslağını sunan YÖK Başkanı Teziç'in, Köşk'ten onay aldığı ortaya çıktı.

Haber Giriş : 27 Ocak 2004 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektörlerin karşı çıkmasına rağmen hükümete kendi yasa taslağını sunan YÖK Başkanı Teziç'in, Köşk'ten onay aldığı ortaya çıktı.

Teziç, YÖK'ün internet sitesinde de ??Taslak, Sayın Cumhurbaşkanımız'ın bilgileri dahilinde Başbakan'a tevdi edilmiştir'' diye açıklama yaptı.

ÜNİVERSİTELERARASI Kurul'un (ÜAK), ??ek süre istenmesi'' kararına karşın, hükümete kendi hazırladığı YÖK yasa taslağını sunarak, üniversiteleri ayağa kaldıran Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den onay aldığı öne sürüldü. ÜAK'ın 19 Ocak'ta gerçekleştirdiği toplantıdan Teziç'in taslağına onay çıkmamıştı. 47 rektörün söz aldığı toplantı sonunda, ÜAK ve YÖK üyelerinden oluşacak bir komisyonun, taslağa son şeklini vermesi ve bunun için ek süre istenmesi kararlaştırılmıştı. Teziç de, bunun üzerine, 22 Ocak'ta hem Cumhurbaşkanı Sezer'e hem de Başbakan Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili bilgi sunacağını duyurmuştu.

ANAYASA RÖTUŞLARI

Rektörlerle görüşmelerinde, taslak çalışmalarına bakışını açıklarken, ??aceleye getirilmemesi gerekir'' ifadesi kullanan Sezer'in, 22 Ocak günü Teziç ile yaptığı görüşme şöyle aktarıldı:

Teziç: (Beraberinde götürdüğü ÜAK ve kendi taslağını göstererek) Bugün (22 Ocak), Sayın Başbakan'a gideceğim. Hükümetin, süre sınırı var ve tanınan süre doluyor. Taahhütte bulunmuştuk. Ne yapayım?

Sezer: Haklısınız. Taahhütte bulunulduysa yerine getirmek gerekir.

Teziç: Ancak iki taslak var. Hangisini sunayım?

Sezer: Taslakta, Anayasa'ya aykırılıklar bulunmasın.

Teziç: Üniversitelerarası Kurul'un hazırladığında aykırılıklar var. Bu nedenle değişiklikler yaptım ve Anayasa'ya uygun hale getirdim.

Sezer: O halde, kendi hazırladığınızı verin.

TEZİÇ DE İTİRAF ETTİ

Rektörlerin karşı çıktığı taslağın hükümete sunuluşunda, Cumhurbaşkanı'nın onayı olduğu iddiası, Teziç tarafından da doğrulandı. Teziç, hazırladığı taslağı Başbakan Erdoğan'a, Sezer'in bilgisi dahilinde sunduğunu, YÖK'ün web sitesinde itiraf etti. Hazırladığı metni YÖK'ün internet sitesinde yayımlatan Teziç, imzasını taşıyan sunuş yazısında rektörlerin taslağını ??komisyon metni'' olarak tanımlayıp şöyle dedi:

??22 Ocak 2004 tarihinde, komisyon metni, son taslak metni ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanımıza sunulmuş, bilgileri dahilinde, son taslak aynı gün Sayın Başbakana tevdi edilmiştir.'' 

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber