ÖSS giriş belgesini kaybedene müjde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2006 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, bu yıl sınav giriş belgesini kaybedenler için yeni bir uygulama başlatıyor. Sınava bir hafta kala giriş belgesini kaybedenler sınav sabahı dahil, bulundukları ildeki sınav merkezinden yeni belge alabilecek.

CNN TÜRK'e açıklama yapan ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, "her yıl bu yüzden birkaç yüz bin kişi sınava giremiyordu, bunu önlemek istedik" dedi.

Yarımağan, meslek yüksek okulları ve açık öğretim fakülteleri ile birlikte bu yıl yaklaşık 600 bin adayın üniversiteli olmasını beklediklerini söyledi.

Üniversite sınavı için ise geri sayım başladı. 18 haziran pazar günü yapılacak Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na 1 milyon 537 bin aday katılacak.

Adaylar bu yıl birçok ilkin gerçekleştirileceği bir sınavla karşı karşıya. Sınav süresi 195 dakika olurken, lise 2 ve 3 müfredatı da sınav kapsamına alındı. Yenilikler sadece içerikte değil.

Sınava başvurularını bilgisayar üzerinden yapan adaylar, tercihlerini de yine okullarındaki görevliden randevu alarak bilgisayar üzerinden yapabilecek.Tercih kılavuzu temmuz ayı başında okullara gönderilecek.

Sınava giriş belgesini kaybedenlere de yeni bir umut doğdu. ÖSYM, her yıl sınava bir hafta kala ya da sınav sabahı giriş belgesini kaybettiği için mağdur olanları bu yıl sevindirecek.

Sadece Ankara'dan verilen sınava giriş belgeleri, bu yıl 151 merkezden de verilecek. Sınava bir hafta kala giriş belgesi eline geçmeyen veya kaybedenler Ankara yerine bulundukları yerdeki sınav merkezi'nden yeni belge alabilecek.

Adaylar sınav sabahı dahil bu uygulamadan yararlanabilecek.

Bu yıl ayrıca sınav süresince salondan çıkışa da izin verilecek. Acil ihtiyaçlarını gidermek isteyen öğrenciler gözetmen refakatinde kısa süreli salondan çıkıp geri dönebilecek.

230 bin görevli çalışacak

Türkiye'de 150 merkezde 5 bin 23 binada yapılacak sınav için 78 bin salon kullanılacak. Sınavda ÖSYM adına 230 bin görevli çalışacak.

Sınava girecek 1 milyon 537 bin adayın yaklaşık 200 bini 4 yıllık bir lisans programına yerleşebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber