Büro Memur-Sen'e kayyum atandı

Ankara 3. İş Mahkemesi, Memur-Sen'e bağlı Büro Memur-Sen'e üç kişilik kayyum atanmasına hükmetti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2014 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büro Memur-Sen'e kayyum atandı

Büro Memur Sen Başkanı Yusuf Yazgan yaptığı yanlış iş ve işlemlerden dolayı, sendikaya kayyum atanmasına neden oldu. Muhalif üyeler tarafından 3 yıla yakın bir süredir istenmeyen ama her defasında talepleri karşılamayan Yazgan, son olarak olağanüstü kongre için yeter sayıda delegenin verdiği dilekçeleri işleme koymamıştı.


DURMUŞ KOÇAK - Ankara 3. İş Mahkemesi, Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur-Sen) bağlı Büro Memurları-Sendikasına (Büro Memur-Sen) üç kişilik kayyum atanmasına hükmetti.

Mahkemenin kararında, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu'na göre, "genel kurulu kanun ve tüzük hükümlerine göre en kısa zamanda toplamak, seçimleri yapmak ve yeni yönetim seçilinceye kadar sendikayı yönetmekle kayyum atanması ve mevcut yönetime işten el çektirilmesi" konusunda dava açıldığı belirtildi.

Daha önce olağanüstü genel kurul yönünden mahkemece verilen kararın kesinleştiği ve Yargıtay tarafından onandığı bildirilen kararda, ilamın taraflara tebliğ edildiği, davacı vekili tarafından karar gereğinin yerine getirilmesi ve kayyum atanması için talepte bulunulduğu anlatıldı.

Kararda, Mehmet Hanifi Bozkurt, Nusret Safa Kutlay ile Himmet Arıkan'ın genel kurulu en kısa sürede toplayarak seçimleri yapmak, yeni yönetim seçilinceye kadar sendikayı yönetmek ve olağanüstü genel kurula götürmek üzere kayyum olarak görevlendirildiği kaydedildi.

Seçimden kaçan sendika Başkanı... Büro Memur Sen, kayyuma mı devredilecek?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber