20 Mayıs 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 01:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
20 Mayıs 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Stefano Manservisi'yi ve Meclis Sporda Doping Araştırma Komisyonu üyelerini, ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/15.00/16.00)

2- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM grup toplantıları yapılacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30)

3- Soma'daki maden faciasıyla ilgili Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli soruşturma ve facianın meydana geldiği maden ocağındaki çalışmalar takip edilecek.

(Manisa)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçisi Stefano Manservisi'yi kabul edecek.

(Ankara/10.00)

2- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler Konferansı (AİGK/CICA) Dördüncü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin açılış yemeğine katılacak.

(Şanghay)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çırağan Otelde Türkiye Yatırım Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/09.45/09.15)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Dünya Süt Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen Süt Üretim ve Tüketiminde Değer Zinciri Konferansı'nda yer alacak.

(Ankara/09.30)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ile kan temini ve plazmadan elde edilecek ilaçlar konusunda protokoller imzalayacak.

(Ankara/10.00)

6- TBMM'den

Genel Kurul'da, AK Parti, CHP ve HDP'nin Soma'daki faciayla ilgili Meclis araştırması açılmasını içeren önergeleri görüşülecek.

(15.00)

Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, Rekabetin Korunması Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ele alınacak.

(15.30)

7- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile görüşecek.

(Ankara/14.30)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Birlik Vakfının düzenlediği programda konuşma yapacak.

(Ankara/19.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, darbe karşıtları hakkında idam kararı verilmesi, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 14 kişinin "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire)

3- Libya'da orduya bağlı milisler ile emekli General Halife Haftar liderliğindeki gruplar arasındaki çatışmalar sürüyor.

(Bingazi/Trablus)

4- Balkanlardaki sel felaketi takip ediliyor.

(Bosna Hersek/Sırbistan)

5- Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian Cezayir'de temaslarda bulunacak.

(Cezayir)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, nisan ayı yurt dışı üretici fiyat endeksi ile 2013 Temmuz-Aralık dönemi elektrik ve doğalgaz fiyat istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine Müsteşarlığı 3 devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Gökhan Çetinsaya, İstanbul Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen, Ulusal ve Uluslararası Boyutlarıyla Doktora Eğitimi Çalıştayı'na katılacak.

(İstanbul/09.30)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, Avrupa ve ABD'de gerçekleştireceği yaz kampı kapsamında Arnavutluk ile yapacağı özel maç için Priştina kentine gidecek.

- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve bazı futbolcuların katılımıyla SwissDiamond Hotel Priştina'da basın toplantısı düzenlenecek.

- A Milli Futbol Takımı, Priştina Şehir Stadı'nda antrenman yapacak.

(İstanbul/13.00/Priştina)

2- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında, Galatasaray Liv Hospital ile Beşiktaş İntegral Forex, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

3- Spor Toto 2. Lig play-off çeyrek final rövanşında, Göztepe-Kartalspor, Hatayspor-Yeni Malatyaspor, Alanyaspor-Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ve Ankaragücü-Bandırmaspor maçları yapılacak.

(İzmir/Hatay/Antalya/Ankara/16.30)

4- Türkiye Basketbol 2. Ligi play-off çeyrek final serisi son maçlarında, Ankara DSİ ERA-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Vestel-Aydem Pamukkale Üniversitesi müsabakaları oynanacak.

(Ankara/20.00/Manisa/18.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber