İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

55 bin okulun hizmet puanı güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşan il dışı tayinler öncesinde, okulların hizmet puanlarını güncelledi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 17:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
55 bin okulun hizmet puanı güncellendi

Milli Eğitim Bakanlığı yaklaşan il dışı tayinler öncesinde, okulların hizmet puanlarını güncelledi.

Okulların hizmet puanı, Zorunlu çalışma yükümlülüğü olan öğretmenler ile İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirmeye başvuracak öğretmenler için önem arz etmektedir.

Çünkü bu yıl, iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerde, zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler de yer değiştireceklerdir. Konunun önemini, dün yayınlamış olduğumuz bir makalede dile getirmiştik

Okulların hizmet puanları yayınlanmalıdır

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve yer değiştirme Yönetmeliğinin "Zorunlu çalışma yükümlülüğü süreleri" başlıklı 27. maddesi şu şekildedir:

"(1) Türkiye üç hizmet bölgesine ve altı hizmet alanına ayrılmıştır. Bunlardan 4, 5 ve 6 ncı hizmet alanları öğretmenlerin zorunlu çalışma yükümlülüklerini yerine getirecekleri hizmet alanlarıdır.

(2) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden sonra Bakanlık öğretmen kadrolarında göreve başlayanlar;

a) Üçüncü hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 3 yıl,

b) İkinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 4 yıl,

c) Birinci hizmet bölgesi içindeki illerin 4 üncü hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 7 yıl, 5 inci hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 6 yıl, 6 ncı hizmet alanındaki eğitim kurumlarında en az 5 yıl

çalışmakla yükümlüdürler."

Yukarıda yer alan yönetmelik hükmü gereğince, 06.05.2010 tarihinden sonra göreve başlayanlar zorunlu çalışma yükümlüsüdür.

MEB, iller arası tayin isteyen öğretmenler için önem arz eden okulların hizmet puanlarını güncelleyerek Tebliğler dergisinde yayımladı. Tıklayınız.

Bu konuda duyarlılık gösteren MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza AYDOGDU beyefendiye Öğretmenler adına teşekkür ederiz.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber