KİT Komisyonu TKİ'ye gidecek

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Kinay, komisyona bağlı alt komisyonun yarın Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nu denetleyeceğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Mayıs 2014 20:01, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
KİT Komisyonu TKİ'ye gidecek

TBMM - Esin Işık

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Hasan Fehmi Kinay, komisyona bağlı alt komisyonun yarın Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'nu (TKİ) denetleyeceğini belirterek, "Enine boyuna Soma hadisesi başta olmak üzere TKİ'nin sorumluluğu altındaki konularla ilgili geniş bir müzakere zemini olacak" dedi.

Kinay, olayın yaşandığı madenin yargı kararıyla kapatıldığını, tekrar açılabilmesi için yeniden yargı kararına ihtiyaç bulunduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:

"Burada, 301 işçimizin şehit olmasına neden olan hadisede TKİ ile Soma A.Ş. arasında bir hizmet sözleşmesi var. Bu bildiğimiz rödovans sözleşmelerinden farklı. Ne kadar üretim yaptıysa, anlaşma fiyatı üzerinden TKİ bunu satın alıyor. Bunu da santrallere verdiği oluyor, yine yoksullara kömür dağıtımı amacıyla kullandığı oluyor. TKİ bünyesinde bunlar değerlendiriliyor."

"Denetim raporlarını müzakere edeceğiz"

Kinay, yarın alt komisyon üyelerinin TKİ'ye gideceğini bildirerek, "Şu anda KİT Komisyonu'na bağlı alt komisyon yarın gidecek. Yarın mutat bir komisyon toplantımız vardı. Zaten günü daha önceden belirlenmişti. Arkadaşlarımız yarın saat 10.00 itibariyle TKİ'yi denetleyecek" dedi.

Bunun rutin olup olmadığı sorusu üzerine Kinay, "Tabi biz her yıl düzenli olarak...Sayıştay tarafından hazırlanmış denetim raporlarını müzakere edeceğiz. Daha kapsamlı faaliyetlerde girecek, yani enine boyuna Soma hadisesi başta olmak üzere diğer tüm maden alanlarıyla ilgili, TKİ'nin sorumluluğu altındaki konularla ilgili geniş bir müzakere zemini olacak" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber