Devlet Bakanı Şener, emekli ve asgari ücretlilere yapılan zamlar sonucu ortaya çıkan kaynak sorununu ödeneklerden tasarrufla aşmayı tercih edeceklerini açıkladı.

Haber Giriş : 27 Ocak 2004 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet Bakanı Şener, emekli ve asgari ücretlilere yapılan zamlar sonucu ortaya çıkan kaynak sorununu ödeneklerden tasarrufla aşmayı tercih edeceklerini açıkladı.

Hükümet, işçi ve Bağkur emeklileri ile asgari ücretlilere yapılan zam için kaynak arayışını sürdürürken, alternatifli önlemler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener "3 katrilyon liralık ek zam paketi hazır" haberlerinin doğru olmadığını belirterek, "Bürokratların hazırladığı alternatifli plan önümüzde. Gelir arttırıcı ve harcama kalemlerine dönük önlemler var. Önceliğimiz zam ve vergi yerine tasarruf sağlamaya yönelik olacak" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şener, Yeni Şafak'a konuyla ilgili bilgi verdi. Hükümetin ekonomik programın sosyal ayağının da olması kanaatinde olduğunu vurgulayan Bakan Şener, "Bu nedenle SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, asgari ücretlilere bütçede öngörülenin üzerinde zam verildi. Çünkü Hükümet programın sosyal ayağının olmasının kanaatinde. Bu nedenle enflasyonun üzerinde zamlar yapıldı. Bu iyileştirme ile bağlantılı olarak verilen zam bütçe dengelerinde ilave kaynağa ihtiyaç doğurdu" dedi.

Tasarruf ve gelir sağlayıcı tedbirler

IMF'nin gündeme getirdiği, "Yeni kaynak bulunmadan görüşmelere başlanmayacak" açıklamasının bundan kaynakladığını dile getiren Şener, bürokratlarının hazırladığı alternatifli kaynak paketlerinin hazır olduğunu açıkladı. Şener şöyle konuştu: "Paket iki tedbiri içeriyor. Birincisi bazı harcama kalemlerinde yüzde 10'luk bir kesintiyle aşağı yukarı 3.5 katrilyonluk bir kaynak sağlayabiliyoruz. İkincisi ise gelir attırıcı tedbirler. Bunlarla ilgili olarak basında çıkan haberlerin bir kısmı yanlış. Bürokrasinin önümüze koyduğu rakamlar var. IMF'nin talep ettiği 3.5 katrilyonun 4-5 katı oranda alternatifler içeren gelir attırıcı ve tasarruf tedbir önerileri var. Ama bunların hepsine ihtiyacımız yok"

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber