TBMM'nin çalışma takvimi kabul edildi

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulu'nun çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Mayıs 2014 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'nin çalışma takvimi kabul edildi

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulu'nun çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi.

Kabul edilen öneriye göre, Vatansızlığın Azaltılmasına Dair Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, Vatansız Kişilerin Statüsüne ilişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı ile Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı gündemin ön sıralarına alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hakkındaki 3 ayrı gensoru önergeleri birleştirilerek, gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler bugün yapılacak. Genel Kurul, bu görüşmelerin tamamlanmasına kadar çalışacak.

Bugün görüşülmesi kararlaştırılan; Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İsdihdamlarının Sağlanması Amacıyla Bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önergeler ile Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olaylarının Araştırılarak Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Amacıyla Bir Meclis Araştırması Açılmasına ilişkin önergeler, 27 Mayıs Salı günü görüşülecek. Bu birleşimde sözlü sorular görüşülmeyecek ve Genel Kurul, çalışmalarının bitimine kadar çalışacak.

Genel Kurul, 3-10-17-24 Haziran salı günkü birleşimlerde 1 saat sözlü soruların görüşülmesinin ardından diğer denetim konularını görüşmeyerek, tasarı ve teklifleri görüşecek. 4-11-18-25 Haziran Çarşamba günkü birleşimlerde sözlü sorular görüşülmeyecek.

3-10-17-24 Haziran salı günkü birleşimlerde 15.00-21.00 saatleri arasında, 4-5-11-12-18-19-25-26 Haziran çarşamba ve perşembe günkü birleşimlerde ise 14.00-21.00 saatleri arasında çalışacak. Genel Kurul, 28 Mayıs Çarşamba günü, gündemin ön sırasına alınan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıların bitimine kadar mesai yapacak.

Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkilerinin Araştırılması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu raporu ile Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu raporu ise Genel Kurul'da 29 Mayıs Perşembe günü görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber