Okula hayvanat bahçesi kurdular

Iğdır'da bir okulun bahçesinde, öğrencilere hayvan sevgisini ve doğa sevgisini aşılamak için oluşturulan hayvanat bahçesinde, maymun, tavus kuşu, midilli atı, kaplumbağa, eşek, tavşan, kirpi, ördek, hindi ve güvercin gibi birçok hayvan bulunuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mayıs 2014 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da özel bir okulun yöneticileri, öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak için okul bahçesinde hayvanat bahçesi oluşturdu.

Okulun bahçesinde, öğrencilere hayvan ve doğa sevgisini aşılamak için oluşturulan hayvanat bahçesinde maymun, tavus kuşu, midilli atı, kaplumbağa, eşek, tavşan, kirpi, ördek, hindi ve güvercin gibi birçok hayvan yer alıyor.

Kendi öğrencileri dışında kentte eğitim öğretim gören diğer öğrenciler de hayvanat bahçesini ziyaret ediyor.

Okulun ilkokul bölümünden sorumlu müdürü Nurcan Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklara hayvan ve doğa sevgisini aşılamak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirtti.

Ateş, kurdukları hayvanat bahçesinin birçok öğrenci tarafından ilgi gördüğünü anlatarak, "Hayvanat bahçemize şu ana kadar 20 çeşit hayvan getirdik. Bizim için önemli bir çalışma oldu. Çocuklarımız bu çalışmamızı çok beğeniyor. Hedefimiz ileri ki süreçte bu sayıyı arttırmak. Hayvan içerisinde çocukların ilgisini en çok çeken maymunlar, tavus kuşları ve midilli atları oldu" dedi.

Okul bahçesinde hayvan figürlerinin de olduğunu belirten Ateş, şöyle devam etti:

"Çocuklarımız her gün burayı ziyaret ederek hayvanları seviyor. Biz bu tabloyu görünce mutlu oluyoruz. Çocuklarımız doğaya oldukça ilgi gösteriyor. Çocuklarımızda bu durum artık alışkanlık haline geldi. Sürekli bu hayvanlarla zaman geçirmek istiyorlar. Okulu sevmenin sadece eğitimden geçmediğini öğreniyorlar. Bunun yanında doğal yaşama da ilgileri arttı. Okulumuzun konumu oldukça güzel bir yer. Doğal yaşam için uygun alanımız var. Ördeklerimizi oluşturduğumuz suya bırakıyoruz. Birçok hayvanımız üreme dönemlerini geçti. Birçok hayvanımız da üreme dönemini yaşıyor. Bu durum çocukların çok hoşuna gidiyor. Bir nevi hayvanların yaşam alanlarını izliyorlar."

- "Hayvanat bahçesini çocukların ayağına getirdik"

Ateş, kentte eğitim öğretim veren okullardaki öğrencilerin hayvanat bahçesine ilgi gösterdiğini söyleyerek, "Biz okulumuzu ziyaret etmek isteyen öğrencilere kendi aracımızı gönderip buraya getiriyoruz ve bahçemizi ziyaret ettiriyoruz. Yaptığımız bu çalışma herkes tarafından beğenildi. Amacımız bu bahçemizi genişletmek, hayvan sayısını ve çeşidini çoğaltmaktır. Biz burada bir ilki gerçekleştirdik. Çocuklar bu tür ortamları görmek için, büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyordu ama biz hayvanat bahçesini çocukların yağına getirdik. Bundan dolayı da çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber