7 Haziran 2006'in Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Sezer ve İsrail Cumhurbaşkanı Moshe Katsav başkanlığındaki heyetlerarası görüşmeler Kudüs'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak.
- Görüşmeler sonrası Sezer ve Katsav basına açıklamalarda bulunacak.
- Cumhurbaşkanı Sezer, İsrail Başbakanı Ehuld Olmert, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ve anamuhalefet lideri Benyamin Netenyahu'yu ayrı ayrı kabul edecek.

2- Lübnan Başbakanı Fouad Siniora, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi davetlisi olarak Ankara'ya gelecek.
- Siniora'yı resmi karşılama töreni ve görüşmeler ile ortak basın toplantısı, Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.
- Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Bülent Arınç, Lübnan Başbakanı Fouad Siniora'yı Meclis'te kabul edecek.
- Başbakan Erdoğan, Lübnan Başbakanı Siniora onuruna Başbakanlık Resmi Konutu'nda akşam yemeği verecek.

3- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

4- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, "enflasyonla ilgili son gelişmeleri değerlendirmek ve olası önlemleri tartışmak" üzere bugün toplanıyor.
- Kurul kararını daha sonra basın duyurusuyla açıklayacak.

5- KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Ankara'ya geliyor.
- Denktaş, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile görüşecek, Şener'in onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak.

6- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak Karadeniz Ekonomik İşbirliği Konseyine üye ülkelerin "Acil Durum Bakanları Toplantısı"na katılacak.

7- "Irak Uluslararası Fuarı", Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'ın da katılımıyla Gaziantep Fuar Alanı'nda açılacak.

8- Devlet Bakanı Beşir Atalay, Ankara'da RTÜK'ün "Televizyon Yayınlarının Çocuklar Üzerindeki Etkileri" konulu araştırmasının ele alınacağı panele katılacak.

9- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, "Avrupa Konseyi Kadın Erkek Eşitliğinden Sorumlu 6. Bakanlar Kurulu Toplantısı"na katılmak üzere İstanbul'dan Stockholm'e gidecek.

10- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, ILO Çalışma Konferansı için bulunduğu Cenevre'de, ILO Genel Müdürü Juan Somavia, Belçika Çalışma Bakanı ve Almanya Federal Çalışma Bakanlığı Parlamenter Müsteşarı ile ayrı ayrı görüşecek.

11- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara'da OSTİM Metro Ethernet İletişim Ağı'nın açılış törenine katılacak.

12- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da Vilayetler Hizmet Birliğinin Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda bulunacak.

13- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Bilkent Üniversitesi tarafından yapılacak "yazılım ve bilgisayar" bağış törenine katılacak.

14- Genelkurmay Başkanlığından çalıştay...
- Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezinin "Terörist faaliyetler İçin Hayati Bir Zemin: Medya" konulu uluslararası çalıştayı Ankara Merkez Orduevi Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda başlıyor.

15- GATA Hastanesinde tedavi gören eski başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

16- Anavatan Partisi TBMM grubu toplanacak.

17- İslam Konferansı Örgütü Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, resmi ziyaret için bulunduğu Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek.
- İhsanoğlu, Rusya'daki temaslarıyla ilgili basın toplantısı yapacak.

18- Gazeteci Kemal Saydamer'i uğurluyoruz...
- Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Saydamer için TBMM'de tören düzenlenecek.
- Saydamer, Kocatepe Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından, Cebeci Asri Mezarlığında toprağa verilecek.

19- TBMM'den...
- Genel Kurulda, yurt dışına eğitim için gönderilen, ancak eğitimini tamamlayamayanların durumuyla ilgili düzenleme öngören Bazı Kamu Alacaklarının Tahsil ve Terkinine İlişkin Yasa Teklifi'nin görüşülmesine devam edilecek.
- Milli Eğitim Komisyonunda, Bilkent Üniversitesinin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki bazı illerde eğitim bilimleri enstitüleri kurmasına ilişkin yasa tasarısı ele alınacak.
- Adalet Komisyonunda, temel ceza kanunlarına uyum amacıyla 170 yasada değişiklik öngören yasa tasarısı görüşülmeye başlanacak.
- Çevre Komisyonunda, Su Ürünleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tasarı görüşülecek.
- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Kamu Denetçiliği Kanun Tasarısı ile Bütçe Kanunundaki bazı hükümlerin ilgili kanunlara alınmasına ilişkin tasarı ele alınacak.
- Sanayi Komisyonunda, Jeotermal Enerji Kaynakları ve Mineralli Sular Kanun Teklifi görüşülecek.
- KİT Komisyonunda, RTÜK ile Sümer Halıcılık El Sanatları Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hesapları denetlenecek.

20- Siyasi Partilerden...
- DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Zonguldak'ta düzenlenen Türkiye 15. Kömür Kongresi'ne katılacak.
- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Van İl Kongresi'nde konuşacak.
- BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mete Gündoğan, parti genel merkezinde basın toplantısı yapacak.
- DSP Genel Başkan Yardımcısı Masum Türker, Mersin'de "Türkiye'nin Ekonomik ve Sosyal Yapı Problemleri" konulu konferans verecek.

21- Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 86. yıldönümü dolayısıyla kurum yöneticileri ve çalışanları Anıtkabir'i ziyaret edecek.

22- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince ateş açılması sonucu şehit olan piyade er Abdurrahman Zencir Gaziantep'te, piyade er Orhan Koçak Aksaray'da toprağa verilecek.

23- Haber-Sen üyesi TRT çalışanları, kurumda baskı, sansür ve kadrolaşma iddialarına ilişkin demokratik kitle örgütleri, sendikalar, meslek odaları, sanatçılarla birlikte İstanbul Radyosu önünde basın açıklaması yapacak.

24- Toplantı...Şölen...Tatbikat...Festival...
- Kocaeli Valiliğince 15. Piyade Tümen Komutanlığı koordinatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ile ilgili kurum ve kuruluşlarının katılımıyla "İzmit 2006 Müşterek Deprem Tatbikatı" yapılacak.

- 6. Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı'na ilişkin İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.
- Türk Dünyası Araştırmaları Vakfınca düzenlenen "Türk Dünyası Çocuk Şöleni" İstanbul'da yapılacak.
- "13. Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Adana'da sanatçıların katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk konulacak, sevgi korteji ve sinema dayanışma gecesi yapılacak.
- İstanbul Sanayi Odası, Hindistan pazarı ve işbirliği olanakları hakkında üyelerini bilgilendirmek amacıyla "Hindistan Ülke Günü" düzenleyecek.
- Kalekalıp ile Pratt & Whitney arasında Müşterek Taarruz Uçağı Projesi kapsamında F-135 motoru parça ve alt sistemleri imalatını içeren anlaşmanın imza töreni İstanbul'da yapılacak.
- Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, düzenleyeceği "ikinci yıl" toplantısında, hizmetlerini ve projelerini anlatacak.
- İzmir Ticaret Odasında Marsilya ve Barselona yaş meyve sebze halleri gezisine ilişkin basın toplantısı düzenlenecek.

25- Tarihi hastane yeniden hayat bulacak...
- Kayseri'de Atatürk'ün hizmete açtığı ve geçirdiği iki yangından sonra atıl vaziyette duran tarihi Memleket Hastanesi, Orta Anadolu'nun en büyük özel hastanesi olacak.

26- Kuşadası'nda bütün çatılar değişecek...
- Belediyenin hazırladığı projeye göre, çatısında güneş enerjisi paneli ve televizyon anteni bulunan ev kalmayacak.
- Türkiye'de bir "ilk olacak" proje, 55 bin 700 evin çatısında düzenleme yapılmasını öngörüyor.

27- "Annem de Okusun" Projesi ...

- Doğa koşullarının zorluğu ve kar nedeniyle yılın 6 ayı yolu kapalı olan Van'ın Bahçesaray ilçesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan "Annem de Okusun" projesiyle doğanın zorluğunu eğitimle yenmeye çalışıyor.

28- Türkiye Basketbol Ligi Play-Off Final Serisi'nin 3. maçında Efes Pilsen ile Ülkerspor Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

29- Takımların transfer çalışmaları izleniyor.

- Fenerbahçe, daha önce anlaşmaya vardığı Tümer Metin ve Uğur Boral'ın yanı sıra diğer oyuncularla da kulüp binasında sözleşme imzalayacak.

30- Sezonun 2. "Grand Slam" mücadelesi olan Fransa (Roland Garros) Açık Tenis Turnuvası, tek erkekler çeyrek final maçlarıyla başkent Paris'te sürüyor.

31- Okçulukta, Dünya Kupası'nın ikinci ayak mücadelesi, elemelerle Antalya'da başlıyor.

32- 18. Dünya Kupası Finalleri'ne doğru...

- En gollü kupa 1954 İsviçre, en az gol atılan kupa ise 1990 İtalya oldu.

- 1954'de maç başına 5.38 gol atılırken, 1990'da maç başına 2.21 gol kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber