Soma sigortacıları da tedirgin etti

Soma faciası sigortacıları da harekete geçirdi. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Ülken, madenleri sigortalarken yerinde incelediklerini ve uluslararası standartlara dikkat ettiklerini söyledi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Mayıs 2014 09:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Soma sigortacıları da tedirgin etti

Ayşe Ekin Gündüz

Soma sigortacıları da tedirgin etti

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasından sonra zorunlu işyeri sigortası tartışmaları gündeme taşınırken, madenler sigortacıları da rahatsız ediyor. Anadolu Sigorta Genel Müdürü Musa Ülken, maden ve kömür ocağı sigortalanırken mutlaka gidilip görülmesi gerektiğinin altını çizerek, uluslararası standartların şart olduğunu söyledi.

O maaşla prim zor

Anadolu Sigorta'nın Anadolu'da kaybolmaya yüz tutan mesleklere ilgiyi artırmak için hayata geçirdiği 'Bir Usta Bin Usta Projesi'nin beşinci yıl eğitimlerinin start aldığı Şanlıurfa'da sorularımızı yanıtlayan Ülken, Soma'da yaşanan maden faciasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ülken, şöyle konuştu: "1999 depreminde sigortacı olarak keşke her yer sigortalı olsaydı da hepsini ödeseydik dedim. Soma da çok acı bir olay. Bu tür işletmelerde işveren sorumluluk sigortası yaptırabilir. Ferdi kaza sigortası da bir diğer seçenek. Bunu firmalar da yaptırabilir, bireyler de tek tek isteyebilir. Ancak o maaşla prim ödemek pek kolay değil." Kendi portföylerinde de 'maden' kelimesi barındıran 169 müşterilerinin olduğunu aktaran Ülken, madenlerde sigorta için risk mühendisliği müdürlüklerinin devreye girdiğini söyledi. Maden ocaklarını sigortalamadan önce bu birimdeki uzmanların işyerlerine gidip alınacak tedbirleri detaylı bir biçimde incelediklerini ifade eden Ülken "Biz bir maden ocağını sigortalayacaksak uluslararası standartlar getirilmesini isteriz. Şu koşullarda sigortalarız ya da şunlar olmadan yapamayız deriz. Ayrıca belirli aralıklarla şirketi gidip denetler, işçinin hangi risklere maruz kalabileceğine bakarız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber