TBMM'de bu hafta

Meclis, bu hafta da Soma'daki maden faciasını konuşmayı sürdürecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mayıs 2014 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta

Meclis, bu hafta da Soma'daki maden faciasını konuşmayı sürdürecek.

Geçen haftayı gündemdışı konuşmalar, araştırma ve gensoru önergeleriyle TBMM Genel Kurulu'nun gündemi oluşturan "Soma faciası", bu haftaya da damgasını vuracak. HDP'nin,Soma faciası ile ilgili olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin bu hafta ele alınması bekleniyor.

Genel Kurul'un bu haftaki gündemini ağırlıklı olarak denetim konuları oluşturacak. Çalışmalarını tamamlayan dört Araştırma Komisyonu raporları, bu hafta ele alınacak. "Üstün Yetenekli Çocukların Keşfi, Eğitimleriyle İlgili Sorunların Tespiti ve Ülkemizin Gelişimine Katkı Sağlayacak Etkin İstihdamlarının Sağlanması" ile "Sağlık Çalışanlarına Yönelik Artan Şiddet Olayları" ile ilgili Araştırma Komisyonu raporları, 27 Mayıs Salı günü görüşülecek.

"Vatansızlığın Azaltılmasına Dair Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı", "Vatansız Kişilerin Statüsüne ilişkin Sözleşmeye Katılmamızın Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı" ve "Türkiye ile AB Arasında İzinsiz İkamet Eden Kişilerin Geri Kabulüne İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı", 28 Mayıs Çarşamba günü ele alınacak.

Genel Kurul; "Bilgi Toplumu Olma Yolunda Bilişim Sektöründeki Gelişmeler ile İnternet Kullanımının Başta Çocuklar, Gençler ve Aile Yapısı Üzerinde Olmak Üzere Sosyal Etkileri" ile "Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi" için kurulan Araştırması Komisyonu raporları 29 Mayıs Perşembe günü görüşülecek.

HDP'nin, Başbakan Erdoğan hakkında "Soma faciası" ile ilgili verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerin, 30 Mayıs Cuma günü yapılması planlanıyor.

Komisyonlar

TBMM'deki bazı ihtisas komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

Dışişleri Komisyonu, bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarılarını 28 Mayıs Çarşamba günü görüşecek.

Adalet Komisyonu da bu hafta yapacağı toplantıda, Yeni Yargı Paketi'ni, alt komisyonda yapılan değişikliklerle ele alacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber