Sağlık Bakanlığı doktorların Hakkari'ye neden gitmediğini araştıracak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 12:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, zor şartlar altında görev yapan doktorların morallerini güçlendirmek ve sıkıntılarını yerinde tespit etmek amacıyla Hakkari'ye heyet gönderdi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan başkanlığındaki heyet, ilk olarak Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki devlet hastanesinde doktor, hemşire, sağlık personeli ve hastalarla görüştü. Hasta yakınlarının ilçede uzman doktorların görev yapmasını istediklerini belirtmesi üzerine Zeydan, bunun için çalıştıklarını ve bu taleplerin kısa süre sonra yerine getirileceğini söyledi.

Bakanlık olarak amaçlarının Hakkari'de zor şartlarda görev yapan doktorlara moral vermek ve daha iyi şartlarda görev yapmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Zeydan, gezileri süresince bölgedeki hastane koşullarını inceleyeceklerini ve doktorların bölgeye gelmeme nedenlerini araştıracaklarını bildirdi.

Zeydan, kentte hizmet veren sağlık ordusunun çalışma koşullarını yerinde görmek, moral ve motivasyonu sağlamak için gezilerine ?Türkiye'nin en ücra noktası olan? Hakkari'den başladıklarını kaydetti. Zeydan ve beraberindekiler daha sonra Yüksekova Devlet Hastanesinde tedavi gören hastaları ziyaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber