Unakıtan: Çölaşan'ın başvurusuyla ilgili Maliye Bakanlığı gerekeni yapar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, gazeteci Emin Çölaşan'ın başvurusu ile ilgili maliye prensipleri dahilinde yapılması gerekenlerin yapılacağını söyledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü de banka sırlarıyla ilgili kanunları hatırlatarak gazeteci Emin Çölaşan'ın da aralarında bulunduğu bazı gazeteci ve siyasilerin banka hesapları ile ilgili iddialara açıklık getirilmesini istedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Osman Seyfi de gazeteci Çölaşan'ın kendisi hakkındaki iddiaların gerçek olmadığını yazdığını hatırlatarak, "doğru olmayan bir bilgi ve belgenin neresi sır oluyor?" diye sordu.

CHP Mersin Milletvekili Mustafa Özyürek ise Çölaşan'ın ilk kitabını yazdığı günden itibaren vergi ödeme konusundaki hassasiyetine tanık olduğunu bildirerek, "Dürüst insanlar, bu konularda hassas olan insanlar, gerçek dışı iddialardan etkileniyorlar" dedi.

BAKAN UNAKITAN'IN SÖZLERİ

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da milletvekillerinin sorularını cevaplarken, bankacılık sırları konusunda herkesin kanunlara uyması gerektiğini söyledi. "Biz Maliye Bakanlığı olarak mükelleflerden gelen her türlü talebe bakarak gereğini yaparız" diyen Unakıtan, Maliye Bakanlığı'nın gelenekleri olan bir bakanlık olduğunu ifade etti. Kişi ayrımı yapmadan taleplere bakarak, gereken cevabın verileceğini anlatan Unakıtan, "Gazeteci Emin Çölaşan'ın yazısı ile ilgili de Maliye Bakanlığı gereğini yapar" diye konuştu.

Unakıtan, CHP İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çölaşan'dan belge isteyip istemedikleri yolundaki sorusunu cevaplarken de şöyle konuştu:

"Sayın Çölaşan'ın bize gönderdiği bir mektup var. Maliye Bakanlığı'nın kurulları var. Bu kurullara ben emir-komutayla oralarda olmuyorum. Kurullar gerekli hassasiyeti gösteriyor. Bizim kendi geleneklerimiz, teamüllerimiz, usullerimiz var. O çerçevede bu konuya da bakılır. Maliyenin prensipleri dahilinde yapılması gerekenler yapılır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber