Bakan Şahin Ömer Dinçer için Yargıtay'ı eleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2006 17:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in anayasa ve yasalara uygun görev yaptığını belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Dinçer'in Emekli Tümgeneral Osman Özbek'ten kazandığı tazminatı bozan Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin, "Dinçer'in görüşlerinin Anayasa ile bağdaşmadığı" görüşünü eleştirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, konuyu Meclis gündemine taşıyarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a soru önergesi yöneltmişti.

BU HATANIN GİDERİLECEĞİ DÜŞÜNÜLMEKTEDİR

Önergeyi yanıtlayan Devlet Bakanı Şahin, öncelikle Dinçer'in Özbek aleyhine açtığı davada yerel mahkemeden çıkan tazminat kararının 4'. Hukuk Dairesi'nce bozulduğunu anımsattı. Bu kararın nihai olmadığını, yargı sürecinin halen devam ettiğini kaydeden Şahin, dava dosyasının bir de Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nda görüşüleceğini ima etti. Yargıtay Yasası uyarınca 4. Hukuk Dairesi'nin, mahkemece verilen haksız fiilden doğan tazminat kararını temyizen incelemekle görevli olduğunu ifade eden Şahin, "Yargıtay 4'ncü Hukuk Dairesinin davacının Anayasaya aykırı görüşlere sahip olup olmadığını belirleme yetkisi bulunmadığından, yargı sürecinin bu hatanın giderilmesiyle sonuçlanacağı düşünülmektedir" dedi.

DİNÇER'İN, CUMHURİYET VE LAİKLİK KARŞITI GÖRÜŞLERİ YOK

Ömer Dinçer'in Anayasa, yasalara ve diğer mevzuata uygun şekilde görev yaptığını, bundan sonra da "bu şekilde görev ifa edeceğini" vurgulayan Şahin, "Dinçer Cumhuriyet ve laiklik karşıtı hiçbir görüşe sahip değildir ve bu konuda kamuoyuna müteaddit defalar açıklama yapılmıştır. Dolayısıyla sayın müsteşarın görüşlerinin Anayasa ile bağdaşmadığı iddiası gerçeğe aykırıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber