Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Sıcaklıklar İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Edirne, Kırklareli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Siirt çevreleri ile Ankara ve Tekirdağ'ın kuzey ilçeleri, Burdur'un doğu, Antalya'nın iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyılarında güney ve batı, zamanla Karadeniz kıyıları ile Marmara'nın kuzeyinde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; öğle saatlerinde Kars, Ağrı ve Iğdır ile Erzurum'un doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber