Milletvekillerine ziyaretçi uyarısı

TBMM'nin güvenlikten sorumlu İdare Amiri Uslu, milletvekilleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenleyenleri, "Basın toplantısı salonuna girip, konuşmanın dolgu malzemesi olursa, o adam bir daha Meclis'e giremez. Milletvekilinin yanında, basın toplantısı salonunda poz veren, gerdan kıran kişi olmaz" diye uyardı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milletvekillerine ziyaretçi uyarısı

MELTEM ÖZTÜRK- TBMM'nin güvenlikten sorumlu İdare Amiri, AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, milletvekilleriyle Meclis'te basın toplantısı düzenleyenleri, "Basın toplantısı salonuna girip, konuşmanın dolgu malzemesi olursa, o adam bir daha Meclis'e giremez. Milletvekilinin yanında, basın toplantısı salonunda poz veren, gerdan kıran adam olmaz" diye uyardı.

Uslu, alınan son güvenlik önlemlerinin Meclis'e yansımasına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Milletvekiliyle beraber kürsüye çıkıp, milletvekilinin şovuna alet olanları Meclis'e almayacaklarını ifade eden Uslu, "Milletvekiliyle beraber, onun yanında basın toplantısı salonuna girip, orada poz verirse, oradaki konuşmanın dolgu malzemesi olursa, o kişi bir daha Meclis'e giremez. Bu bir tür eylem yapmaktır. İçeriye zorla tutup sokan adam, milletvekili olduğu için biz birşey diyemiyoruz. Ama o adam, o şova alet olduğunu bilerek, bir daha Meclis'e giremeyeceğini bilerek girecek" diye konuştu.

Uslu, güvenlik önlemleri paketinde bu yasağın yer aldığını ve bunu korumaya çalıştıklarını belirtti.

"Basın toplantısı salonunda milletvekillerinin yanında poz veren, gerdan kıran kişi olmayacağını" ifade eden Uslu, eylem yerinin, dışarısı olduğunu kaydetti. Uslu, "Gazeteciler cemiyeti salonunda, sendikada, baroda, partide yapsın. Ama basın toplantısı salonu milletvekillerine mahsus diyoruz. Oraya girenler ikaz edilip, bir daha size giriş yasağı koyarız denilecek" diye konuştu.

-Giriş yasaklı yaklaşık 400 kişi

Salim Uslu, Meclis'e giriş yasağı bulunan 384 kişi olduğunu, bu sayının zaman zaman değiştiğini bildirdi.

Uslu, bunlar arasında, belirlenen usul ve esaslar dışında yardım toplamaya gelenler, psikolojik sorunları olanlar, Meclis içi ve dışında eylem yapanlar, kendisini yakma girişiminde bulunanlar, görevli memura saldıranlar, milletvekillerinin ismini kullananlar, milletvekillerini taciz edip, vekiller tarafından içeri alınması istenmeyenler, devlet politikalarına aykırı beyanda bulunanlar, milletvekili danışmanlarıyla tartışanlar, Başbakanlık'ın eylemci listesinde olanlar, daha önce Meclis inşaatında çalışıp, işi bittiği ya da iş yerinden ayrıldığı için Meclis'e girmemesi gerekenlerin olduğunu söyledi.

-"Giriş yasağı koydurdum"

Milletvekillerin de kişi ismi bildirerek, bu kişiyi istemeyebildiğini belirten Uslu, bunlardan birinin de kendisi olduğunu kaydetti. Hak-İş'in kendisine toplantı davetiyesi gönderdiğini, evrakın teslim edilmemesine rağmen edilmiş gibi imza atıldığını anlatan Uslu, "Hak -İş, 'kargo şirketi size teslim etmiş gözüküyor' diyor. Kime teslim ettiklerini araştırın. Bir yıldır işyerinden ayrılmış, ücretsiz izinde olan birisinin ismi veriliyor o teslim etti diye. Biraz daha işin üzerine gidiyoruz. Adam geliyor, bizim buradaki çalışanımıza, 'Geçen hafta sana evrak getirdim imzalattırmayı unuttum' diyor. Bizim arkadaşımız da imzalıyor. Sonra bunu tespit ettik, üzerine gittik, o da 'gittim, sonradan imzalattım' diye itiraf etti. Bu kadar çok yalan söyleyen adamın size de hayrı olmaz dedim. Kurye şirketinin elamanına giriş yasadığı koydurdum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber