Balık fiyatlarındaki artış devam ediyor

- Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karakaş: - "Karadeniz'de balık artık 'yok' denecek kadar az. Vatandaşımız balıktan yararlanamıyor çünkü yakalanan balık ancak bölgedeki illerin restoranlarına yetiyor"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2014 14:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Balık fiyatlarındaki artış devam ediyor

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, Karadeniz'de balığın "yok" denecek kadar az olduğunu belirterek, "Vatandaşımız balıktan yararlanamıyor çünkü yakalanan balık ancak bölgedeki illerin restoranlarına yetiyor" dedi.

Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı Karadeniz'in en önemli balıkçı barınağına sahip olduklarını, sezonun beklentilerin çok altında geçtiğini söyledi.

Nisanın ortasında sona eren sezonun ardından büyük teknelerin gelecek sezon için bakıma alındığını vurgulayan Karakaş, "Her sezon için yeni umutlar besliyoruz ama son yıllarda her sezon öncekini aratır hale geldi. Şu anda büyük tekneler bakıma alındı, küçük tekneler ise yasak olmayan balık türlerini avlamaya çalışıyor" diye konuştu.

Arzdaki azalış nedeniyle fiyatların yükseldiğini kaydeden Karakaş, "Balıkçılarımız denizden umduklarını tam manasıyla bulamıyor. Karadeniz'de balık artık 'yok' denecek kadar az. Sezonda en yüksek 10 liraya satılan çinekop, şu anda 30 lira civarında. Aynı şekilde 5 liraya satılan istavrit 15 lira, 10 liraya alıcı bulan barbun ise 30 liraya satılıyor.

Vatandaşımız balıktan yararlanamıyor çünkü yakalanan balık ancak bölgedeki illerin restoranlarına yetiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber