08/06/2006'nın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 05:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan'ın programı
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da saat 09.00'da, 2. Türk Arap Ekonomik Forumu'na katılacak. Saat 10.30'da Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa'yı kabul edecek olan Erdoğan, saat 11.00'de Irak Başbakan Yardımcısı Berham Salih ile görüşecek. Başbakan Erdoğan, saat 13.30'da KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş'ı kabul edecek. Saat 15.00'te Wharton Üniversitesi Mezunları yemeğine katılacak olan Erdoğan, saat 16.30'da UBP Başkanı Hüseyin Özgürgün'ü kabul edecek.

TBMM gündemi
- TBMM Genel Kurulu saat 14.00'te toplanacak.
- CHP Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, saat 11.00'de basın toplantısı düzenleyecek.
- TBMM Anayasa Komisyonu toplantısı saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- TBMM Adalet Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM KİT Komisyonu toplantısı 11.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
- TBMM Plan Bütçe Komisyonu toplantısı saat 10.30'da yapılacak.
- TBMM Bayındırlık Komisyonu toplantısı saat 11.00'de gerçekleştirilecek.
- TBMM Zeytin ve Zeytin Üreticilerinin Sorunlarını Araştırma Komisyonu toplantısı saat 11.00'de yapılacak.
- TBMM AB Uyum Komisyonu toplantısı saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Bakanların faaliyetleri
- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Ankara'da saat 10.00'da, AB'ye katılım sürecine ilişkin gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek.
- İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Ankara'da saat 11.35'te, Gürcistan İçişleri Bakanı Vano Merabişvili ile görüşecek.
- Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, saat 11.30'da Mamak Hurin Yavuzalp İş Okulu'nun açılışına katılacak. Saat 12.30'da Nedim İnal İlköğretim Okulu Spor Salonu'nun açılışına katılacak olan Çelik, saat 14.30'da ise 'Eğitime Yüzde 100 Destek' kampanyası çerçevesinde yapılacak olan okullara ilişkin protokol imza törenine katılacak.
- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Ankara'da saat 09.50'de, Romanya Çevre ve Su Yönetimi Bakanı Sulfine Barbu ile görüşecek.
- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, saat 10.30'da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda, Airex 2006 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı'nın açılışına katılacak.
- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 10.00'da İstanbul Dedeman'da düzenlenecek olan 'Uluslararası Strateji Yönetimi Konferansı'na katılacak. Coşkun, saat 19.30'da da Halkalı Kültür Merkezi'ndeki AK Parti Küçükçekmece Gençlik Programı'na katılacak.
- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İTO'nun saat 14.30'da gerçekleştirilecek Olağan Meclis Toplantısı'na katılacak.
- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, saat 12.00'de CNR'da düzenlenecek Ayakkabı Fuarı'nın açılışını yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem panel, toplantı, görüşme
- Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın işbirliğiyle başlatılan 'Beyaz Bayrak Projesi' ödülünü alan Ankara Akyurt İlköğretim Okulu'nda saat 14.00'te tören düzenlenecek.
- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, saat 12.00'de Halk Ekmek Fabrikası'na Uluslararası Kalite Belgesi verilmesi sebebiyle düzenlenecek törene katılacak.
- Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Gazi Hastanesi'nde yeniden düzenlenen Taş Kırma Ünitesi, saat 10.00'da açılacak.
- Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu, Ankara'da saat 11.00'de basın açıklaması yapacak.
- "Cumhuriyet'in ve Ankara Ticaret Odası'nın 83. Yılı" münasebetiyle saat 19.00'da bir program düzenlenecek.
- TPE Başkanlığı ve Gönüllü Eğitimciler Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Tasarım ve Buluş Yarışması'nın töreni, Ankara'da saat 10.00'da gerçekleştirilecek.
- İŞKUR ve Portekiz Kamu İstihdam Kurumu'nun katkılarıyla düzenlenecek 'İşgücü Yetiştirme ve Yeniden İşe Yerleştirme Uygulamalarında Portekiz Örneği' ile ilgili seminer, saat 10.00'da başlayacak.
- Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, saat 11.00'de Ankara Adliyesi'nde basın açıklaması yapacak.
- Beylikdüzü Belediyesi tarafından ikincisi yapılacak olan Uluslararası Yeşil Vadi Kültür ve Sanat Festivali'nin karnaval yürüyüşü, saat 10.30'da Galatasaray'da başlayıp Taksim Meydanı'nda sona erecek. Yürüyüş sonunda da basın açıklaması yapılacak. 20.00-23.00 saatleri arasında Beylikdüzü Festivali kapsamında düzenlenecek konserde Haluk Levent sahne alacak.
- Önceki gün gözaltına alınan DESAN işçileri, saat 12.30'da DESAN Tersanesi önünde, yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yapacak.
- Kadir Has Üniversitesi'nin bulunduğu Cibali-Balat arasındaki caddeye, saat 11.00'de düzenlenecek bir törenle 'Kadir Has Caddesi' adı verilecek.
- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, saat 14.00'te Haydarpaşa Limanı'nda, Büyükşehir Belediyesi Gemilerden Petrol Türevli Atık Kabul ve Arıtma Tesisi'nin açılışını yapacak.

EKONOMİ GÜNDEMİ
-----------------------------
2. Türk-Arap Ekonomi Forumu
- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) işbirliği ile Al-Iktissad Wal-Aamdl Group tarafından düzenlenen ve 2 gün sürecek olan 2. Türk-Arap Ekonomi Forumu, saat 09.00'da Ceylan Intercontinental Otel'de başlayacak. 700'ün üzerinde Türk ve Arap üst düzey iş adamının katılacağı forumun açılışında Başbakan Erdoğan'ın yanısıra Arap Ligi Genel Sekreteri Am Musa ve Lübnan Başbakanı Fuad Siniora da yer alacak. Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de yer alacağı Forum'da, Türkiye'de ve Arap ülkelerinde yatırım olanakları, gelişen Türkiye ekonomisinin dinamikleri ve iki taraf arasında gelişen finans ilişkileri ile önümüzdeki yıllarda siyasi ve ekonomik kararların belirleyicisi olacak enerji ilişkileri, temel konu başlıklarını oluşturacak.

Sama Dubai'nin açılış yemeği
- 2. Türk-Arap Ekonomi Forumu kapsamında, forumun 'elmas' sponsoru Sama Dubai, Başbakan Erdoğan'ın da katılımıyla saat 20.00'de Ceylan Intercontinental Balo Salonu'nda bir açılış yemeği verecek. Dubai Holding'in uluslararası gayrimenkul geliştirme ve yatırım şirketi olan Sama Dubai'nin CEO'su Farhan Faraidooni'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan yemeğe foruma katılan delegasyonların, Türk ve Arap iş dünyasının temsilcileri katılacak.

World Series By Renault
- Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ve TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek olan World Series By Renault İstanbul Basın Toplantısı, saat 10.00'da Çırağan Palace Kempinski'de yapılacak.

DEİK'in öğle yemeği
- Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), saat 12.00'de Mövenpick Otel'de, New York Times Gazetesi Ulusal Kültür Muhabiri ve İstanbul Masası eski Şefi Stephen Kinzer'ın konuk konuşmacı olarak katılacağı bir öğle yemeği düzenleyecek.

Airex 2006 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı
- Bu yıl 10. yaşını kutlayan Airex 2006 Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı, saat 10.30'da Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda açılacak. Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Airex 2006 Fuarı kapsamında, Boeing 737-900ER siparişi ile Boeing'in Avrupa'dan ilk müşterisi bir Türk şirketi olacak. Sipariş, saat 11.30'da Airex'in açılış seremonisinin ardından (İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu B5 No'lu Stand) yapılacak imza töreninde açıklanacak.

İhlas Sigorta'nın Alman sigorta devi HDI tarafından satın alınması
- İhlas Sigorta'nın Alman sigorta devi HDI tarafından satın alınması, saat 09.00'da Polat Renaissance Oteli'nde iki tarafın üst düzey yöneticilerinin katılacağı kahvaltılı basın toplantısı duyurulacak.

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin tanıtımı
- Kapılarını öğrencilere 2006-2007 öğretim yılında açacak Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin tanıtılacağı basın toplantısı, saat 09.30'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Yerleşkesi'nde yapılacak.

Genç uzmanların mezuniyet töreni
- İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) mesleki eğitime önemli katkı sağladığı 5 meslek lisesinden mezun olan 450 genç uzmanın mezuniyet töreni, İHKİB Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İHKİB Eğitim Vakfı Başkanı Tamer Müftüoğlu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'in katılımıyla saat 19.00'da Dış Ticaret Kompleksi'nde yapılacak.

DÜNYA GÜNDEMİ
---------------------------
Darfur'un durumu
- Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komisyonu, Addis Ababa'da toplanacak. Toplantıda Sudan'ın problemli bölgesi Darfur'un durumu ele alınacak.

NATO Savunma Bakanları Toplantısı
- NATO'ya üye ülkelerin savunma bakanları, Belçika'nın başkenti Brüksel'de biraraya gelecek. Toplantıda, Afganistan'daki NATO barış gücünün önümüzdeki yılki faaliyetleri masaya yatırılacak.

Chirac-Solana görüşmesi
- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ile AB Dış Politika Şefi Javier Solana, Fransa'nın başkenti Paris'te biraraya gelecek. Görüşmede İran'ın nükleer programının ele alınması bekleniyor.

Irak'ta şiddet olayları
- Irak'ta hükümet kurulmasına rağmen şiddet olayları sürüyor.

İran'ın nükleer programı
- İran'ın nükleer programı kaynaklı krizin çözümü için çalışmalar sürüyor.

Baltık Devletler Konseyi Toplantısı
- Bölgesel işbirliği konularının ele alındığı Baltık Devletler Konseyi Toplantısı, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Almanya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Norveç, Polonya, Rusya, İsveç Başbakanları ve AB'den temsilcilerin katılımıyla sürüyor.

Endonezya depreminin ardından
- Yaklaşık 6 bin kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı ve on binlerce evin yıkıldığı Endonezya'da depremin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Dünya Kupası hazırlıkları devam ediyor
- 9 Haziran'da başlayacak olan Dünya Kupası hazırlıkları devam ediyor.

SPOR GÜNDEMİ
--------------------------
- Japonya'da 19 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek A Milli Takım'ın aday kadrosu, Polat Renaissance Otel'de saat 11.00'de düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.
- Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı Telsim Bölümü'nde bir süre önce inşaatı biten ve saat 09.00'da faaliyete geçecek olan Fenerbahçe Kulübü'nün yeni idari yönetim binası, saat 14.30'da basına tanıtılacak.
- Roland Garros Tenis Turnuvası, bayanlar yarı final mücadeleleriyle devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber