Ergenekon hakimlerine soruşturma yolu açıldı

Adalet Bakanı Bozdağ, Avukat Hüseyin Ersöz'ün şikâyeti hakkındaki HSYK'nın 'işleme konmama' kararını kaldırınca 13'üncü Ağır Ceza'nın eski hâkimlerine soruşturma yolu göründü. Son karar, iddiaları araştıran müfettişin raporunu inceleyecek 3'üncü Daire'de...

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 29 Mayıs 2014 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ergenekon hakimlerine soruşturma yolu açıldı

SEDA KILIÇ

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza'nın eski hakimlerine kötü haber... Avukat Hüseyin Ersöz'ün daha önce yaptığı bir şikayet, mahkeme başkanı ve üye hakimler hakkında soruşturma yolunu açtı. Ergenekon Davası sanığı gazeteci Tuncay Özkan'ın avukatı Ersöz, geçen ocakta mahkemenin yedek hakimleri Fatih Mehmet Uslu ve Ercan Fırat'ın gerekçeli kararın yazımına yardım etmelerinin kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuruda bulunmuştu.

BİRÇOK HUKUKSUZLUK YAPILDI

Hüseyin Ersöz, bu iddiayla davaya bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese ile üye hakimler Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşiloğlu, Ercan Fırat ve Mehmet Fatih Uslu hakkında soruşturma açılmasını istedi. HSYK Müfettişi Tacettin Şeker'e ifade veren Ersöz, ayrıca duruşmalarda tanık olarak ifade vermesi için hazır edilen eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner'in dinlenmediğini ve duruşma salonunun tavanına asılan mikrofonlarla avukatların müvekkilleriyle yaptıkları konuşmaların kayıt altına alındığını da ifade etti.

YENİ MÜFETTİŞ GÖREVDE

İfadelerin ardından incelemesini tamamlayan Müfettiş Tacettin Şeker, raporunu HSYK 3'üncü Dairesi'ne gönderdi. Daire şikayet dilekçesi için "işleme konmama" kararı verdi. İki üye karara muhalefet etti. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise 3'üncü Daire'nin verdiği kararı kaldırdı ve hakimler hakkındaki şikayetlerle ilgili yeni bir müfettiş gönderdi. Müfettiş Yunus Nadi Kolukısa da avukat Hüseyin Ersöz'ün ifadesini aldı. Müfettiş Tacettin Şeker'e verdiği ifadeyi tekrarlayan ve hakimler tarafından sistematik olarak birçok hukuka aykırı karar ve uygulamaya imza atıldığının altını çizen Ersöz, hakimler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etti.

DİĞER AVUKATLAR DA DİNLENDİ

Hüseyin Ersöz'ün ifadesinin ardından davanın sanıklarından Emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer ile emekli Albay Dursun Çiçek'in avukatı İrem Çiçek'in de aralarında olduğu avukatların tanık olarak ifadesi alındı. İncelemelerine ve araştırmalarına devam eden Müfettiş Kolukısa, rapor hazırlayıp HSYK'ya sunacak. Bu rapor kapsamında inceleme yapacak olan HSYK, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza'nın eski hakimleri hakkında soruşturma izni verebilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber