Veliler internet kafelere koştu: İşletmeciler bir çocuğu 1-5 YTL'ye kaydediyor

Haber Giriş : 08 Haziran 2006 08:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternetten kayıt uygulaması, velileri çıldırttı. Bilgisayar kullanamayan çok sayıda veli, internet kafelerin yolunu tuttu. İşletmeciler bir çocuğu 1-5 YTL'ye kaydediyor

YURT genelinde yaklaşık 2 milyon öğrenci bu yıl ilk ve orta dereceli okullara kayıt yaptıracak. 2006-2007 Eğitim/Öğretim yılı kayıtları başladı. Okullarda bir yandan karne, mezuniyet bir yandan da kayıt telaşı yaşanıyor. Öğrenci kayıtlarında en büyük sıkıntı ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl ilk kez pilot uygulamaya başladığı internet üzerinden sanal kayıtların yapıldığı İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Eskişehir'de görülüyor.

SOSYAL SIKINTI

AİLELER internetten kayıt yaptırmayı bilmedikleri gibi sistemin gerçekten kayıt yapıp yapmadığına da güvenmiyor. Geçen yıl mahallesindeki okula kayıt yaptıran bir vatandaş şimdi oturduğu sokak başka bir okula yönlendirildiği için kayıt yaptıramıyor. Öğretmenler ise çocuklarını kendi okullarına yazdıramıyor.

2.5 AYLIK BELİRSİZLİK

İNTERNET kullanmayı bilmeyen veliler ücret karşılığı internet kafelerden kayıt yaptırma yolunu seçti. Kayıt ücreti 1 ile 5 YTL arasında değişiyor. Vatandaşlar hangi okula kayıt yaptırdıklarını ise 27 Temmuz'dan önce öğrenemeyecekler. 2.5 ay sürecek kayıtlar sebebiyle yaz tatili hem veliler hem de öğrenciler için zehir oldu...

?BiR KALIP SABUN BiLE ALAMAYIZ'

BAKANLIK velilerden gönüllü yada gönülsüz bağış alınmasının önüne geçmek için bu sistemi savunurken, okul müdürlükleri 27 Temmuz'dan sonra kesin kayıt için mutlaka okula gelmelerini istedi. Veliler yine kayıt parası zorlamasıyla karşı karşıya kalabilecek. Okul müdürleri ise ?Bakanlık para göndermiyor. Sonra okul hem temiz olsun, hem memurun olsun, hem güvenlikçi tut diyorlar. Biz vatandaş desteği olmadan okula bir kalıp sabun bile alamayız' diye dert yanıyor. Bu arada, İstanbul İl Özel İdare Müdürlüğü okullara malzeme alımını, Büyükşehir Belediyesi de temizlik işlerini üstlenecek.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber