Lise'de maaşla ödüllendirilecekleri, müdür değil öğretmenler belirledi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığın bağlı okul ve kurumlarda okulun personel sayısına göre belirlenen sayıda öğretmen ve diğer personel Temmuz ayı içinde maaşla ödüllendirilebilmektedir.

Maaşla ödüllendirilecek personel okul müdürü tarafından tek taraflı olarak belirlenmektedir. Milli eğitim camisasında hak ederek alanların yanında maaşla ödül alan öğretmenler veya personele genellikle "müdürün adamı" gözüyle bakılabilmektedir. Hatta bazen de grup ve politik endişeler taşıyabilmektedir.

Sakarya Anadolu Teknik Lise, Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi'nde bu yıl farklı bir uygulama yapıldı. Maaşla ödüllendirilecek üç personel öğretmenler kurulunda seçilerek belirlendi. Okul müdürü Ahmet Özer, "Bu yıl maaşla ödüllendirmeye teklif edeceğim arkadaşlarımı sizlerin seçmesini istiyorum" dedi. Toplantıda "müdür bey şaka yapıyordur herhalde" denmesine rağmen kısa süre sonra oy pusulaları dağıtılınca gerçek olduğu anlaşıldı.

Seçim büyük bir olgunluk içinde geçti. Öğretmenler belki de Türkiye'de ilk uygulama olabilecek bu seçimi memnuniyetle karşıladılar. Okul müdürü Ahmet Özer, "değerli arkadaşlar gösterdiğiniz olgunluğa teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber