Türkiye fiber internette dünya devlerini solladı

Türk Telekom’un 2014 ilk çeyrekteki fiber optik hat uzunluğunun 220 bin km’yi aştığını belirten Hakan Dursun, “Güney Kore, Japonya, ABD Rusya, Çin ve Fransa’nın ardından yedinci sıraya yükseldik” dedi.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Mayıs 2014 22:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Türkiye fiber internette dünya devlerini solladı

BURÇİN GÖKTAN

Türkiye'de internet kullanıcı sayısındaki artışa paralel, teknik altyapı da büyüyor. Fiber optik hatlarda Avrupa'nın en hızlı büyüyen ülkesinin Türkiye olduğunu vurgulayan Türk Telekom Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, "Türk Telekom'un fiber altyapısı 2014 birinci çeyrek itibarıyla 220 bin kilometreye (TT ve TT International toplamı) ulaştı. Uluslararası FTTH Konseyi'nin geçen yılki raporuna göre Türkiye, fiber internet penetrasyonunda G20 ülkeleri arasında Güney Kore, Japonya, ABD, Rusya, Çin ve Fransa'dan sonra 7. sırada yer alarak Avrupa'nın diğer dev ekonomilerini geride bıraktı" dedi. Türk Telekom'un global bir oyuncuya dönüşüp Avrupa'nın altyapısını şekillendirdiğini belirten Dursun, "Türk Telekom International, Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Kafkaslar ile Asya'da 20 ülkeyi içeren ağ üzerinde 40 bin kilometreyi aşan fiber şebekesiyle hizmet sunuyor. Orange Business Services ile yaptığımız işbirliği anlaşması da Türk Telekom'un iletişim ağını önemli derecede genişletti. Yapılan iş ortaklığı ile Türk şirketlerine 220 ülke ve bölgede ayrıcalıklı bir özel sanal ağ deneyimi sunulmuş oldu" diye konuştu.

SABİT HATTA ÖRNEK PROJELER

Teknoloji yatırımları dışında bireysel kullanıcıların da hayatını kolaylaştıracak ürünler sunduklarına vurgu yapan Dursun, "Bunlardan biri E4 akıllı ev telefonu. 2013 yılının sonunda yoğun bir çalışmayla hayata geçirdiğimiz E4 ile ev telefonlarına yepyeni bir değer kattık. E4, dünyada bir telekom operatörü tarafından tasarlanıp geliştirilen ilk akıllı ev telefonudur" dedi.

40 BİN KİLOMETREYİ AŞAN FİBER ŞEBEKE

Türk Telekom International, Orta ve Doğu Avrupa, Türkiye, Ortadoğu ve Kafkaslar ile Asya'da 20 ülkeyi içeren ağ üzerinde 40 bin kilometreyi aşan fiber şebekesiyle hizmet sunuyor.

TÜRKİYE BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI

"Türkiye yatırımların yoğunlaştığı bölgesel bir finans merkezi olma yolunda ilerliyor" açıklaması yapan Dursun, "Bölgenin yıldızı haline gelen Türkiye'nin, ilerleyen global boyutta öne çıkan bir oyuncu olacağına inanıyoruz. Bu temel strateji çerçevesinde doğru alanlarda bize değer katacak fırsatları takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber