Yağışlar devam ediyor-Haritalı

Hava sıcaklığı kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mayıs 2014 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yağışlar devam ediyor-Haritalı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karadeniz ve İç Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan ve Bingöl çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile İzmir, Manisa ve Kütahya'nın kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Öğleden sonra Güneydoğu Anadolu'nun güney ve batısında toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI :Kuzeybatı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın güney ve doğusu ile İzmir, Manisa ve Kütahya'nın kuzeyi, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, dolu, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Akdeniz kıyıları, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımında aksamalar, çatı uçması, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber