Askeri ücretin 3 katı maaş verecek fabrikalar istiyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, asgari ücret yerine bunun birkaç katı maaşla insan çalıştıracak fabrikalar istediklerini belirterek, "Şimdi bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu açıdan çok güzel bir dönem başladı" dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2014 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Askeri ücretin 3 katı maaş verecek fabrikalar istiyoruz

İzmit ilçesi Yeşilova Mahallesi'nde kapalı pazar alanında vatandaşlarla kahvaltı yapan Işık, gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Türkiye'nin son bir yılının zor geçtiğini, huzuru ve istikrarının bazı çevreleri rahatsız ettiğini, her olayı fırsat bilip, Türkiye'yi karıştırmanın gayreti içine giren odaklar olduğunu vurgulayan Işık, "Bazen masumane başlayan 1-2 gösteriyi, illegal örgütler devreye girerek, sanki Türkiye'de büyük sıkıntı, kalkışma ve ayaklanma varmış gibi, yanlarında bulunan medyanın da desteğiyle dünyaya lanse etmeye çalıştılar" ifadesini kullandı.

- "Demokrasiye ayar vermeye çalışanlara millet ince ayar yaptı"

Almanya ve İspanya'daki şiddet olaylarını görmezden gelen birtakım uluslararası medyanın, konu Türkiye olunca "olay yapın da anında canlı yayına geçelim" görüşünde olduğuna dikkati çeken Işık, milletin basireti, feraseti ve dik duruşu, gücünü milletten alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın diklenmeden dik durma siyasetinin bütün oyunları boşa çıkardığını kaydetti.

Işık, 17 Aralık'ta demokrasiye operasyon girişiminde bulunulduğunu, sanki "Türkiye'de büyük yolsuzluklar varmış" gibi hükümete operasyon yapılmak istendiğini dile getiren Işık, şöyle devam etti:

"O süreçte ülke ciddi sıkıntı yaşadı. O süreçte ülkenin ekonomisinde dalgalanma, sarsılma oldu ama yine sizlerin feraseti ve basireti bu operasyonu da boşa çıkardı. Allah'tan 30 Mart'ta bir seçim vardı. Adı yerel seçimdi ama adeta referandum niteliğinde oldu. Sizler demokrasiye, AK Parti'ye ve Başbakanımıza sahip çıktınız. Demokrasiye ayar vermeye çalışanlara karşı çok güzel ince ayar yaptınız. Ülkenin bu gidişatını, bu kutlu yürüyüşünü bozmak isteyenlere karşı güzel ince ayar çektiniz."

- "Yatırımlar nitelikli, asgari ücretle çalıştıran fabrika olmamalı"

Seçimlerden sonra Türkiye'de yatırımla ilgili çok ciddi arzu ve istek doğduğunu, "Türkiye, bu kadar şiddetli depremlere dayanıklıysa, bundan sonra siyasetine, demokrasisine bir şey olmaz" algısı oluştuğunu ifade eden Işık, hemen hemen her hafta birkaç yatırım haberi veya düşüncesiyle kendilerine müracaat olduğunu söyledi.

Türkiye'de yatırım yapanın sonuna kadar yanında olduklarını vurgulayan Işık, "Ama bu yatırımlar artık nitelikli olsun. Asgari ücret yerine asgari ücretin birkaç katı maaşla insan çalıştıracak fabrikalar istiyoruz. Şimdi bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Bu açıdan çok güzel bir dönem başladı" diye konuştu.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek'in de katıldığı kahvaltı sonrası Işık, kendisini ziyarete gelen Yeşilovaspor Futbol Kulübü'nün U-11 takımı futbolcularıyla görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber