İşsiz gençlere 'bilişim çırağı' olma imkanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2006 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürü Mevlüt Bilici, lise mezunu işsiz gençlerin meslek sahibi olması için "Bilişim Çırakları Projesi" yürüttüklerini bildirdi.

Bilici, İŞ-KUR, KOSGEB ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile ortaklaşa yürüttükleri proje kapsamında, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını kalifiye eleman olarak yetiştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

İlk etapta ihracat potansiyeli en yüksek olan Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Mersin, Sakarya ve Trabzon'da lise mezunu işsiz gençleri belirlediklerini ifade eden Bilici, şunları kaydetti:

"Maliye, bilişim, ihracat hukuku, dış ticaret, bilgisayar ve yabancı dil eğitimi gören gençler, KOBİ'lerde 6 ay istihdam edilecek. Bu sürede gençlerin ücretlerini, KOSGEB sağlayacak. İşletmeler hiç masraf yapmadan yetişmiş eleman kazanacak. 6 ay sonunda kendileri için vazgeçilmez eleman haline gelen bu gençleri, işletmeler kendileri istihdam etmeye başlayacak."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber