Talihsiz profesör

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İnternette dolanan ve bir firmanın ürünlerinin kötülendiği korsan e-mailde ismi imzacı olarak geçen Prof. Karadeniz kendisine her gün yağan yüzlerce e-maile durumu anlatmaya çalışıyor

Adının karıştığı bir e-mail, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ordu Ziraat Fakültesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr.Turan Karadeniz'in hayatını değiştirdi. Prof. Karadeniz'in, Danone ürünleri hakkında suçlamalar içeren bir e-postaya haberi olmadan imzası atıldı. İnternette dolaşan mailde, firmanın ürünlerinde çocuklara zararlı maddelerin bulunduğu iddia ediliyordu. Mail, 7 ayda yaklaşık 15 milyon kişiye ulaşınca Profesör Karadeniz'in elektronik posta kutusu, merakta kalan insanların mesajlarıyla doldu. Türkiye'nin yanısıra ABD, Japonya, Avustralya, Hollanda, Almanya, Belçika ve daha birçok ülkeden e-mailler gelmeye başladı. Günde, 200- 300 e-postaya cevap yazan Karadeniz, "Bilimsel araştırmalarım ve fakültedeki derslerimin yanısıra idarecilik görevim de var. Bu kadar işin içinde bir de iki, üç saatimi bu işe ayırmam bana sıkıntı veriyor" dedi. Korsan mektubun, öğrencilerinden ve mesai arkadaşlarıdan kaynaklanmış olamayacağını anlatan Karadeniz, "Zira öğrencilerim beni çok sever. Çalışma arkadaşlarımla da bir sorunum bulunmamaktadır. Sanırım, bu komplo şirketler arası haksız rekabetten doğan bir karalama kampanyası. Ne yazık ki, ben de bu kampanyanın kurbanı oldum. 7 aydır, bu korsan mektubun ulaştığı adres sayısı katlanarak büyüyor" diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜ SINIRLADI'

Korsan elektronik postayı, Danone Firması'nın gönderdiği tel'in mektubundan öğrenen Karadeniz, "Şirket yetkililerine ulaştığımda, komplonun kurbanı olduğumu anladılar. İnternet, tüm dünyada bilgi paylaşımını sağlayan, bilgiye en kolay yoldan ulaşılabilen bir sistem. Ancak, teknolojinin bu sevimli nimeti bazen de bir karalama kampanyasına araç olabiliyor. Bu karalama kampanyasının son kurbanlarından biriyim. Sınırsız özgürlük internet, benim özgürlüğümü sınırladı. Bilim dalı ve branşının Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü olduğunu belirten Karadeniz, gıda maddeleri konusunda herhangi bir araştırma yapmasını ve mail içeriğini yazmak gibi bir girişiminin sözkonusu olmadığını belirtti.

Mailin kaynağını tespit ettik

Danone, ürünleri ile ilgili bazı elektronik postalar ve mesajlarda yer alan bilgilere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Şirket tarafından yapılan açıklamada: "Danino ürünümüzün çocuklarımızın sağlığını olumsuz etkilediği yönündeki iddialar tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Sayın Prof. Dr. Turan Karadeniz, şirketimizle ve kendisine başvuran tüketicilere bu maille ilgili bir alakasının bulunmadığını belirtti. Şirketimiz, tüketicilerimizi rahatsız etmek dışında başka hiçbir amaç taşımayan,tamamen karalamaya yönelik hayal ürünü olan bu mesajların kaynağını tespit etmiş, yasal yargı süreci çerçevesinde hukuki ve cezai işlemleri başlatarak gerekli tedbirleri almıştır."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber