Türk Einstein'larını bu lise yetiştirecek

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 07:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmeyi amaçlayan Türkiye'nin ilkfen ve teknoloji lisesi kuruldu. Lise ilk öğrencilerini bu yıl OKS ile alacak. Başarılı ancak maddi durumu yetersiz tüm öğrencilere cep harçlığına kadar burs sağlanacak

EĞİTİM SERVİSİ

Bilim adamı yetiştirme çalışmalarının lise çağlarında başlaması gerektiğini belirten Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nin bu amaçla kurulduğunu söyledi. Lisenin ilk öğrencilerini bu yıl OKS ile alacağını söyleyen Yücel, 'Geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere 48 öğrenci alacağız. OKS sınavında ilk 100 içinde yer alan ve bu lisede öğrenim görmek isteyen ancak maddi durumu yetersiz olan tüm öğrencilere vakfımızca burs verilecek' dedi.

ÖĞRENİM DİLİ İNGİLİZCE

Vakıf burslarının yanı sıra işadamlarıyla da görüştüklerini belirten Yücel, şu anda 20 iş adamının birer öğrencinin masrafını karşılamak üzere burs sağlayacaklarını söyledi. Yücel, 'Üniversiteyi bitiren gence 'istersen bundan sonra bilim adamı ol' diyoruz. Dünyada böyle bir sistem yok. Bu liselerin sayısı artmalı, çocuklarımız da ABD'deki, Avrupa'daki öğrencilerle eşit koşullarda okumalı' dedi.

Fen ve Teknoloji Lisesi bir yıl İngilizce hazırlık olmak üzere 5 yıl eğitim öğretim verecek. İstanbul dışından öğrenciler için yurt imkanının olduğu lisede her derse özel laboratuvarlar bulunuyor. Teknoloji derslerinin Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verileceğini belirten lise Müdürü Sinem Vatanartıran, '206 bilgisayar bulunuyor. 14 laboratuvarımız var. 3 yıl içinde 3.5 milyon YTL'lik laboratuvar ağı olacak' dedi. Bahçeşehir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şenay Yalçın da öğrencilerin yaz aylarında Amerika'ya yaz teknoloji kamplarına gönderileceklerini söyledi. Lisenin ücreti ise 17 bin YTL. Yatılı 22 bin YTL.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber