KKKA hastalığı şüphesiyle yeni ölüm

Tokat'ta, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 3 çocuk annesi Sultan Eker (26), öldü.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2014 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KKKA hastalığı şüphesiyle yeni ölüm

Tedavi gördüğü Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde hayatını kaybeden Eker'in cenazesi, Pazar ilçesine bağlı Ocaklı köyünde kılınan cenaze namazının ardından sağlık ekiplerinin gözetiminde tabutla toprağa verildi.

Eker'in 11 gün önce rahatsızlandığı ve Pazar Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği bildirildi. Buradan da GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevki yapılan Eker'in 10 gündür hastanede tedavi gördüğü ve sabah saatlerinde hayatını kaybettiği belirtildi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Cihat Zülfüoğulları, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 gün önce bir hastanın daha KKKA hastalığı şüphesiyle hayatını kaybettiğini hatırlatarak, "Biliyorsunuz tam tarım sezonu. Arazide çalışan vatandaşlarımız akşam eve geldiklerinde mutlaka vücutlarını kontrol etsinler. Eğer kene yapışmışsa çıplak elle çıkarmasınlar. Mutlaka eldiven taksınlar ya da en yakın sağlık kuruluşuna başvursunlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber