TSK içinde Erenler isimli darbeci grup var

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay saldırısı ile başlayan çete tartışması büyüyor. Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki darbeci yapılanmanın sürdüğünü savundu.

TSK içerisinde Erenler diye darbeci bir örgütün faaliyetinden haberdar olduğunu iddia eden Güzel, ?Bu örgüt 28 Şubat kalıntısı. Batı Çalışma Grubu (BÇG) gibi bir örgüt. Bas bas bağırıyorum, yazıyorum, söylüyorum. Ama ?böyle bir şey yoktur veya vardır' diyen olmadı.? şeklinde konuştu. Milliyet yazarı Derya Sazak da çetenin operasyon hedefli olduğunu belirterek geçen 10 yıl içerisinde gerçekleşen olayların tek tek incelenmesi gerektiğini belirtti. 28 Şubat, Susurluk skandalı gibi siyasi kirlenmeyi ortaya koyan olayları yaşadığını ifade eden Sazak, ?Susurluk'la bir tasfiyeye gidildi. Ama siyasi iktidar önemsemedi. Hatta dönemin başbakanı olayı ?faso fiso' olarak değerlendirdi. Ama toplumun aydınlık için bir dakika karanlık gibi eylemlerle katılımı oldu. Son 7-8 aya baktığımızda bunun yeni miladı Şemdinli'dir. Güneydoğu'da olaylar yatışmıştı; ama birdenbire Şimdinli'de 17 bomba patladı.? değerlendirmesini yaptı.

Önceki gece Kanal 7 Televizyonu'nda gazeteci Nazlı Ilıcak'ın hazırlayıp sunduğu Sözün Özü programında son gelişmeler değerlendirildi. Hasan Celal Güzel ve Derya Sazak'ın yanı sıra Meclis Susurluk Komisyonu üyesi Fikri Sağlar ve İstihbarat Dairesi eski Başkanı Bülent Orakoğlu'nun katıldığı tartışma programında ilginç değerlendirmeler yapıldı. Danıştay saldırısının ardından başlatılan laiklik tartışmalarına değinen Hasan Celal Güzel, Cumhurbaşkanı ve anamuhalefet liderinin dolduruşa geldiğini söyledi. Saldırının arkasında ulusalcı bir gücün çıktığını ifade eden Güzel, şöyle devam etti: ?TSK elbette ülkeyi savunacak. Evet onu yıpratmamamız gerekiyor. Ama içerisinde birtakım örgütler varsa bunlar çıkarılmalıdır. Silahlı Kuvvetler içerisinde hâlâ illegal yapılar bulunuyor. Ortaya çıkarılanlar her ne kadar üst komuta kademesine kadar gitmese de çetelerle irtibatlı olan kişilerdir.? dedi. Başbakanlık müsteşar yardımcısı olduğu dönemde devletin güvenlik koordinatörü olarak da görevlendirildiğini ifade eden Güzel, terör olaylarıyla ilgili toplantılar yaptıklarını söyledi. Türkiye dışında ülkeyi tehdit eden bir durumu tartıştıklarını ifade eden eski Bakan, ?Şöyle böyle yapalım derken, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği'nden bir general, -şu anda ismini vermem doğru olmaz- ?gönderin 2-3 tane ülkücüyü halledip gelsin' dedi. O da vatansever bir general ve Türkiye menfaatini düşünüyordu.? şeklinde konuştu.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber