Gökçek ile Altınok'un kavgasında 41 kişi karakolda, 'silahlar konuştu' iddiası Meclis'te

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 08:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞKENTTEKİ, AKP'li iki belediye başkanının park düellosu, önce karakolluk, daha sonra da mahkemelik oldu. Keçiören Belediyesi tarafından yenilenen parkın tabelasının Büyükşehir Belediyesi tarafından değiştirilmesine ve daha sonra gerçekleştiği öne sürülen kamu binalarının kurşunlanmasına kadar uzanan olay, kentte tansiyonu yükseltti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok üzerinde yıllardır kurmak istediği 'otorite baskısı' ve 'güç gösterisi'ni mahkemeye kadar götüren park düellosu şöyle gelişti:

'Gökçek'in Keçiören Belediye Başkanlığı döneminde yaptırdığı Etlik Aşağı Eğlence Fatih Sultan Mehmet Parkı'nın, hangi belediyeye ait olduğu' tartışması uzun süredir devam ediyordu. Son olarak pazar günü parkın tabelalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından alınması gerginliği büyüttü. Bu durum, Altınok'un 'Büyükşehir tabela hırsızlığı yapıyor', Gökçek'in de 'Elemanlarım ve Park ve Bahçeler Müdürlüğüm kurşunlandı' iddiasına dönüştü.

Altınok'un tepkisi

39 çalışanının ifadesi alınan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 'Bari belediye çalışanlarının tamamının ifadesini alsınlar' diye tepki gösterdi. CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş'in soru önergesiyle gündeme getirdiği olayı Tercüman'a anlatan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şöyle dedi:

'Etlik'teki Fatih Sultan Mehmet Parkı'nı yenilemek amacıyla tadilata aldık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu parkın kendisine ait olduğunu öne sürdü. 28'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. Büyükşehir Belediyesi 1999 yılında tadil ettiği parkın 1961 yılındaki planlarını mahkemeye sunarak inşaatı durdurdu. Biz de itiraz ettik, kanuni hakkımızı kullandık. Bir gün bazı vatandaşlar belediyeyi arayarak, tabelaların çalınmakta olduğunu söylemiş. Bu ihbarı değerlendiren arkadaşlarımız da tabelaları söken kişileri yakalamış. Polis gelip, tabela hırsızı kişileri karakola götürmüş. Devlet malına zarar vermekten ve hırsızlıktan sorgulamış. Bu arada tabela sökücülerin Büyükşehir Belediyesi'ne ait görevliler olduğu ortaya çıkınca, tabelalar istenmiş. Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde olduğunun söylenmesine rağmen, binaya gidilince oradaki görevli kendilerinde olmadığını ifade etmiş. Karakol evrakı yürütmüş, mahkeme de sürüyor.'

Bizden görüş alınmadı

Altınok mahkemenin kendilerinden görüş almadan parkı durdurma kararı aldığını savundu ve hukuki itirazlarının süreceğini söyledi. Altınok, kamu binalarının kurşunlanmasına ilişkin Ateş'in soru önergesine yönelik de şunları söyledi:'Sayın Ateş ne zamandan beri Melih Gökçek ile birlikte hareket ediyor? Eğer soracaksa niye çalınan tabelaları, basılan parkları sormuyor?'

Tabelaları aldığı iddia edilen Büyükşehir Belediyesi Operatorü Mehmet Yalçın'ın da gözaltına alındığı bildirildi. Ateş ise İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, olayın doğrulanması durumunda her iki belediye başkanı hakkında nasıl bir işlem yapılacağını sordu.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber