Değerler olimpiyatı Türkiye 1.si ve 2.si

Değerler Olimpiyatı Türkiye birincisi 12. sınıf öğrencisi Eyüp Akbaş, ikinci ise Ortaokul öğrencisi Yakup Öz oldu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2014 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Değerler olimpiyatı Türkiye 1.si ve 2.si

"Milli Eğitim Bakanlığı" ile "Ensar Vakfı" arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Değerler Eğitimi Merkezi" tarafından ortaokul ve liselere yönelik organize edilen Değerler Olimpiyatında liseler arasında "Ahde Vefa" dalında TOBB Anadolu Lisesi'nden danışmanlığını tarih öğretmeni Hümmet KANAL'ın yaptığı 12. Sınıf öğrencisi Eyüp AKBAŞ Türkiye 1.si olurken, ortaokulllar arasında "Güven" dalında Tevfik Fikret Yatılı Bölge Ortaokulu'ndan danışmanlığını Rehber Öğretmen Hatice AYGÜN'ün yaptığı Yakup ÖZ Türkiye 2. si oldu.

2013-2014 eğitim öğretim yılında, tüm Türkiye genelindeki özel ve resmi ortaokul ve orta öğretim kurumlarını (lise) kapsayacak şekilde, ADALET ana teması içinde "doğruluk, ahde vefa, güven, merhamet ve paylaşma" yarışma konularında Milli Eğitim Bakanlığı ve Ensar Vakfı Değerler Eğitimi Merkezi iş birliğiyle dördüncüsü düzenlenen "Değerler Olimpiyatı"; öğrencilerimizde ve toplumda ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmayı, topluma ve kişiye yararlı olacak temel değerleri gündeme getirerek bilinç kazandırmayı, öğrencilerimizin sosyal ve duygusal gelişimini desteklemeyi, evrensel, kültürel ve manevi değerlere sahip olmanın öğrencilerimize kendisiyle barışık, mutlu ve başarılı bir kişilik kazandırdığını fark ettirmeyi, "Değer Ödülü" Kategorisinde başarılı olan öğrencilerin ise kendi yakın çevrelerine ve arkadaşlarına rol model olmalarını sağlayarak okullarımızda gündem oluşturmayı amaçlamaktadır.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen törene Başbakan Yardımcısı Emrullah İŞLER, İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir TOPBAŞ, Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk DİLBEROĞLU, Değerler Olimpiyatının ana sponsoru Turkcell adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet AKÇA, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf BÜYÜK ile çok sayıda bürokrat, akademisyen, öğretmen ve öğrenci katıldı. Turkcell sponsorluğunda bu yıl 3.'sü düzenlenen Değerler Olimpiyatı'nda 32'si öğretmen 40'ı da öğrenci olmak üzere Türkiye genelinde 72 kişiye ödül verildi. 'Değer Ödülü' kategorisinde 'Ahde vefa, güven, paylaşma, merhamet ve doğruluk' değerleri dikkate alınırken, 'Eser Ödülü' kategorisinde ise 'Hikaye, şiir, kısa film, karikatür, resim ve afiş' dallarındaki eserler ödüllendirildi. Türkiye 1.si olan öğrencilere 2000 TL para ödülü ile notebook bilgisayar, 2.lere 1500 TL para ödülü ve tablet, 3.lere ise 1000 TL para ödülü ile mini tablet takdim edildi.

Ödül Töreni'ne ayrıca Kredi ve Yurtlar Genel Müdürü Prof. Dr. Recep KAYMAKCAN, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet KOÇAK, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Niyazi ERUSLU, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kafi DÖNMEZ, FSM Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa DUMAN, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit OKUR, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Mehmet YAMAN ile çok sayıda bürokrat, akademisyen, öğretmen ve öğrenciler de katıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber