BASK memura ek zam için yasa istedi

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 10:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BASK Genel Başkanı Resul Akay, memur maaş zammıyla enflyasyon arasındaki farkın 2 puanlık refah payıyla birlikte ek zam olan memur maaşlarına yansıtılması için TBMM'den yasa çıkarılmasını talep etti.

Resul Akay, yaptığı yazılı açıklamayla, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın memur maaşlarına ek zam yapılmasına sıcak bakmadığına yönelik açıklamalarına tepki gösterdi. Akay, "Babacan'ın temsil ettiği siyasi kadro muhalefette olsaydı memurlara ek zam verilmesi için meydanlara iner, iş başındaki iktidara Türkiye'yi dar ederdi" dedi.

Akay memurlara, gerçekleşen enflasyon artı refah payı kadar maaş artışı vermemekte direnen bir hükümetle karşı karşıya bulunmanın talihsizliğini yaşadıklarını belirtti. Akay, bu tutumuyla memurları gözden çıkardığını öne sürdüğü hükümeti insaflı ve adaletli olmaya çağırdı.

Akay, Babacan'ın yılbaşında memurlara enflasyonun üzerinde zam yaptıklarına ilişkin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek, iktidardakilerin "memur ve emeklinin gözyaşına ekmek doğradıklarını, sofralarına hançer sapladıklarını" söyledi.

Akay, hükümete, Meclis tatile girmeden "Memur maaş artışları, gerçekleşen enflasyonun altında kaldığı takdirde, aradaki farkın üzerine iki puanlık refah payı eklenerek izleyen ayın 15'inde ödenecektir" şeklinde bir düzenleme yapma çağrısında bulundu.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber