TOKİ'nin kura çekimi sırasında arbede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)'nca Şanlıurfa'da yaptırılan 480 konutun kura çekimi sırasında bazı hak sahipleri arasında arbede yaşandı.

Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törene katılanlar, polisin salon girişinde oluşturduğu güvenlik şeridinde, üst araması yapılarak içeri alındı.

TOKİ yetkilileri, bin 601 kişinin müracaat ettiği kura çekimi öncesi mevzuat gereği 6 gaziye kurasız olarak evlerini teslim etti. Bu sırada TOKİ yetkililerinin bulunduğu masaya gelen ve Kıbrıs Gazisi oldukları öğrenilen Ahmet Çağlar ve Ömer Damar, müracaat ettikleri halde isimlerinin gaziler arasında yer almadığını iddia ederek, görevlilerle tartıştı.

Yapılan incelemede daha önce müracaat ettikleri anlaşılan Ahmet Çağlar ve Ömer Damar'ın isimleri de gazilerin listesine eklendi. Bunun üzerine duruma tepki gösteren salondakiler, 6 gaziden başkasına kurasız ev verilmemesi gerektiğini belirtti.

Tribünden inerek çekilişin yapıldığı alana gelen Mehmet Kılıç adlı emekli bir şoför yetkililerle tartıştı. Kılıç ile gazi olduğu öğrenilen Mehmet Sepetçi arasında da arbede yaşandı.

Polisin müdahalesiyle yatıştırılan Mehmet Kılıç daha sonra salon dışına çıkarıldı. Görevlilere tepki gösteren 8 çocuk annesi Fatma Demirkol ise fenalaştı. Demirkol, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Bir süre ara verilen çekilişe, salona getirilen çevik kuvvet gözetiminde yeniden başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber