Unakıtan: Ocak'tan Mayıs'a kadar olan dönemde bütçe açığımız yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Mayıs ayında bizim bütçemiz fazla veriyor. Ocak'tan Mayıs'a kadar olan dönemde bütçe açığımız yok, hatta fazlamız var'' dedi.

Unakıtan, İstanbul'da İktisadi Araştırmalar Vakfı'nın düzenlediği ''Türk Maliye Politikasında Yeni Açılımlar'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin bütçe bakımından Fransa, Almanya, Belçika, Yunanistan ve İtalya'dan iyi durumda olduğunu, ilk defa iki yakasının bir araya geldiğini söyledi.

Kemal Unakıtan 40 milyar YTL civarında olan açığın, geçen yılın sonunda 9,7 milyar YTL'ye düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

''Bu yıl daha da düşüyor. Mesela 3 gün sonra açıklayacağız. Mayıs ayında bizim bütçemiz fazla veriyor. Öyle fazla veriyor ki eğer büyük bir değişim olmazsa, Mayıs sonu itibariyle Ocak'tan Mayıs'a kadar olan dönemde bizim bütçe açığımız yok, hatta fazlamız var. İlk defa... Sene sonundaki hedeftir, bizim hedefimiz. Yani geçici rakamlar bizi hiçbir zaman rehavete kaptırmaz, rehavete kapılamayız, ama gidişimiz iyi yolda.'' Unakıtan, mali disiplinden hiç taviz vermediklerini ve vermeyeceklerini vurgulayarak, Türkiye'nin bütçesinin iyi durumda olduğunu ifade etti.

Gelirler yönünden çok büyük değişimler kaydettiklerine işaret eden Unakıtan, 2002 yılı sonunda toplam vergi gelirlerinin 65 milyar YTL iken, bu yıl bu miktarın 144 milyar YTL, hatta 145 milyar YTL olacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber