Başbakan 25 bin YTL'lik hakaret davasını kazandı

Haber Giriş : 09 Haziran 2006 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'a 'faşist' demenin cezası 25 bin YTL...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine "Faşisttir, beyaz faşisttir" diyen Gazeteci Memduh Bayraktaroğlu hakkında açtığı 20 bin YTL'lik manevi tazminat davasını kazandı. Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi Bayraktaroğlu'nu, Başbakan Erdoğan'a masraflarıyla birlikte 25 bin YTL ödemeye mahkum etti.

(ANKA) -Bayraktaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayın programında sarfettiği "Senin çok övdüğün Başbakan beni gazetemden kovdurdu. Çünkü demokrat değil, Başbakan hapse girdiğinde savunan tek gazeteciyim. O benim ekmeğimi elimden aldı. Ama öfkeli değilim, zavallı çünkü, o bir zavallı. Demokrat bir ülkenin Başbakanının karakteri demokrat olmalıdır. Çünkü faşisttir, beyaz faşisttir" şeklindeki sözleri, kendisine 25 bin YTL'ye mal oldu.

FAŞİST DEMEK FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL

Başbakan Erdoğan'ın gazeteci Memduh Bayraktaroğlu ve Flash TV aleyhine açtığı manevi tazminat davası Ankara 22. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, RTÜK'ten alınan program bandının incelenmesinde Bayraktaroğlu'nun Erdoğan için "faşist" dediğinin anlaşıldığına işaret ederek, "Bu durumda artık fikir açıklaması ve basın özgürlüğünden söz edilemeyeceği, yasalarla güvence altında olan kişilik haklarına saldırının varlığının kabülü gerekmiştir" dedi.

CANLI YAYINA CEZA YOK

22. Asliye Hukuk Mahkemesi, Flash TV için ise bir illiyet bağı kurulamayacağını bildirdi. Söz konusu programın canlı yayınlandığı ve konusunun ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğuna işaret eden mahkeme, "Programın farklı bir maksatla yayınlandığı atfedilecek bir kusurda bulunmamakla bu davalılar yönünden davanın reddi gerektiği kanaatine varılmıştır" dedi.

Mahkeme, Erdoğan'ın 20 bin YTL'lik manevi tazminat talebini masraflarıyla birlikte 25 bin YTL olarak belirleyerek, Bayraktaroğlu'nu mahkum etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber