Danıştay: Mühendis maaşından hesapla

Danıştay, maganda kurşunuyla ölen mühendis adayı genç için verilen tazminatı az buldu, şimdiki mühendis maaşından hesaplanmasını istedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 10 Haziran 2014 07:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Danıştay: Mühendis maaşından hesapla
ALİ OKTAY

Danıştay, 2006 yılbaşı gecesi maganda kurşunuyla ölen Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Adem Doğan'ın (20) ailesine verilen 85 bin liralık maddi ve manevi tazminat miktarını az buldu.

DOSYA YENİDEN GÖRÜLECEK

İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nin kararını bozan Danıştay 10. Dairesi, asgari ücret üzerinden tazminat miktarı hesaplanmasının doğru olmadığını belirterek "Sadece bizim değil ülkemizi ziyaret eden turistlerin de uğrak yeri olan Taksim Meydanı'nda güvenlik önlemleri en üst düzeyde olması gerekir. Kutlamaların yapılacağı meydanda geniş güvenlik koridorları oluşturulmalıdır. Ancak geniş güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanlığı bu olaydan sorumludur. Ölen Adem Doğan eğer ölmeseydi makine mühendisi olacaktı. Ancak yerel mahkeme, maddi-manevi tazminat miktarını hesaplarken bilirkişi raporunu ve asgari ücret üzerinden hesaplamayı dikkate almıştır. Hem maddi hem manevi tazminatın asgari ücret üzerinden değil gerçek gelir üzerinden yeniden hesaplattırılması gerekmektedir" dedi. İçişleri Bakanlığı ise faiziyle aileye ödediği 115 bin liralık tazminatı, 17 yıl 6 ay hapse mahküm edilen Yakup Tayfur'dan tahsil etmek için iki yıl önce İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açmıştı. Danıştay'ın bozma kararı üzerine İstanbul 8. İdare Mahkemesi'nde dosya yeniden görülmeye başlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber