Hâkimlere sicil affı 'Şemdinli'ye takıldı

Haber Giriş : 10 Haziran 2006 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

 AKP, TBMM gündeminde bulunan memurlara sicil affının kapsamına hâkim ve savcıların da alınmasını önerdi. CHP, "Şemdinli iddianamesi nedeniyle meslekten atılan savcı Ferhat Sarıkaya kurtarılmak isteniyor" diyerek öneriye ret yanıtı verdi. Sicil affı yasa tasarısının görüşülmesi zaman yetmediği için haftaya kaldı. Tasarıyla, kanun, tüzük ve yönetmelikler gereğince memurlar ve diğer kamu görevlileriyle bu görevlerde bulunmuş olanlar hakkında 23 Nisan 1999'dan 14 Şubat 2005 tarihine kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilmiş disiplin cezaları bütün sonuçlarıyla affedilecek.

Tasarıya göre, askerlerin yanı sıra Hâkimler ve Savcılar Kanunu'na göre verilmiş yer değiştirme cezalarıyla meslekten çıkarma cezaları ve emniyet hizmetleri sınıfına dahil personel hakkında verilen meslek cezalar af kapsamında olmayacak. Düzenlemeyle 20 bin 543 memurun disiplin cezalarının affedilmesi öngörülüyor.

AKP, tasarı görüşmeleri sırasında bir önerge vererek, sicil affının tarihini yasanın yürürlük tarihine çekmeyi planlıyor. Bu durumda, 14 Şubat 2005 tarihinden sonra verilen disiplin cezaları da affedilmiş olacak.

radikal

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber