Öğretmene 'Etik Sözleşme' şartı

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatında görev yapan tüm personelle 'Etik Kuralları Sözleşmesi' imzalayacak. Bakanlık, yaklaşık 800 bin civarındaki personelin uyması gereken etik kuralları, sözleşmeyle belirledi. Buna göre, MEB çalışanlarının uymaları gereken etik kurallar şöyle:

Çalışanlar, görevle ilişkisi bulunan hiçbir kişi veya kurumdan hediye almayacak ve özel menfaat beklentisi içerisine girmeyecek. Böylece, öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde hediye kabul etmesinin de önüne geçilecek. Kamu malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmayacak ve kullandırmayacak.

Çalışanlar, kişilerin dilekçe, bilgi edinme, şikayet ve dava açma haklarına saygılı davranacak, hizmetten yararlananlara, çalışma arkadaşlarına ve diğer muhataplarına karşı ilgili, nazik ve saygılı hareket edecekler.

Çalışanlar, halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak ve ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini artırmak için çaba gösterecek.

Personel, saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, kamu yararı ve hukukun üstünlüğü ilkeleri doğrultusunda görevlerini yerine getirecek.

Dil, din, felsefe, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmayacak. Fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeyecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber