YÖK'ün denklikteki merakı rutin çıktı

Haber Giriş : 11 Haziran 2006 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK uluslararası bilimsel akreditasyon kuruluşlarının listesini resmi sitesinde yayınladı. Akıllara 'YÖK denklikte bu kuruluşların kriterlerini tanıyacak' sorusu geldi ama YÖK'e göre durum rutin

YÖK, ABD'den Slovenya'ya, İrlanda'dan Fransa'ya kadar bir çok ülkedeki bilimsel akreditasyon kuruluşlarının listesini üç gün önce resmi sitesinde yayınlamaya başladı. YÖK'ün bu hamlesiyle kamuoyunda artık YÖK kararlarının bu kuruluşların belirlediği standartlara uygun olarak yapılacağı görüşü oluştu. YÖK'ün denklikle ilgili geçen hafta yaptığı yeniden gözden geçirme açıklaması da bu düşünceyi güçlendirdi. Ancak yetkililer listenin yayınlanmaya başlamasını rutin bir işlem olarak tanımladı.

ZATEN BİLİMSELİZ!

Diploma denkliği ve bilimsel araştırmalar konusunda akreditasyon kurumu niteliğindeki kuruluşların tam listesinin YÖK'ün resmi internet sitesinde yayınlanması YÖK Basın Müşavirliği tarafından "rutin bir bilgi duyurusu" şeklinde nitelendirildi. Bu listenin tam olarak kaç gün önce siteye konulduğu ve neden daha önce yayınlanmadığı konusunda ise müşavirlik tarafından bir yorumda bulunulmadı. Yeni Şafak'ın "Bu listenin yayınlanması, söz konusu kuruluşların ölçütlerinin YÖK'çe de kabul edildiği anlamına mı gelir?" sorusuna ise aynı birim tarafından, "YÖK'ün diploma denkliği ve diğer konularda zaten uluslararası bilimsel kriterlere göre hareket ettiği" cevabı verildi.

KURULUŞLARDAN BAZILARI

İşte YÖK'ün sitesinde yayınladığı kuruluşlardan bazıları: ABD'den U.S. Network for Education Information (USNEI); Almanya'dan KMK, German Academic Exchange Service (DAAD), Fransa'dan Ministere de líeducation nationale, DRIC, İngiltere'den National Academic Recognition Information Centre (NARIC), İtalya'dan Rui Foundation, Information Centre on Mobility and Academic Equivalence CIMEA.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber